Halil Yeni

Halil Yeni

Seçimler Ve Sosyalistler: Türkiye Komünist Partisi

Seçimler Ve Sosyalistler: Türkiye Komünist Partisi

Erken seçim kararı birçok Sosyalist partinin seçimlere girme hakkını elinden aldı. Türkiye Komünist Partisi (TKP) de hakkı gasp edilen partilerden biri. Hukuk bürosunun Yüksek Seçim Kuruluna yaptığı itiraz kabul edilmeyince TKP, bağımsız adaylarla seçime girme kararı verdi.

 

TKP, seçim beyannamesinde ''Bu Düzen Değişmeli'' diyor ve Sosyalist adaylarla seçime giriyor. ''Karanlığı yaratan düzenin, o karanlığın karşısına yine kendi alternatifleri ile çıkmasına, milyonlarca emekçinin bu kısır döngüye razı olmasına izin vermeyeceklerini' söylüyor.

 

 

Halkımızın ''15. yılını çoktan geride bırakmış gerici iktidardan kurtulmanın yollarını aradığını’’ ve ‘’AKP'nin 15 yılda yaptıklarıyla tarihe geçeceğini, yaşattıkları yıkımın, yok ettikleri değerlerin, emekçi halka verdikleri zararın eşinin görülmediğini'' bildiriyor. ‘’24 Haziran seçimlerinde düzenle kavgamızda ateşkes ilan etmek ya da “seçimler önemli değil, biz zaten mücadele ediyoruz” diyerek ‘’kafalarını kuma gömmek niyetinde’’ olmadıklarını söylüyor.

 

 

TKP, her ilde değil, 13 ilde 17 Milletvekili adayı ile seçimlere katılıyor. ''Bu Düzen Değişmeli Platformu'' adıyla çalışmalarını yürüten TKP seçime girmediği illerde ise halkı geçersiz oy kullanmaya çağırıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için de benzer bir çağrı yapan TKP, adayların tümünü geçersiz oylarla reddetmeye çağırıyor.

 

 

TKP'nin seçimler için ittifak kurduğu bir parti yok. TKP'ye destek açıklaması da herhangi bir partiden gelmedi fakat 28 ülkeden 34 komünist ve işçi partileri Türkiye'deki erken seçimlerle ilgili ortak bir açıklama yayınlayarak Türkiye Komünist Partisi'nin seçimlere parti olarak katılmasına çıkarılan engelleri protesto etti, Türkiye halkını Bu Düzen Değişmeli Platformu adaylarını desteklemeye davet etti.

 

 

TKP’nin Kocaeli Milletvekili adayı ise bir kaynak işçisi… Milletvekilliği seçimlerine katılacak olan siyasi partiler adaylarını açıklarken siyasi partilerin adayları dışında bir isim daha adaydı. Kocaeli’nde tek bağımsız milletvekili adayı Mustafa Tozkoparan oldu. Mustafa Tozkoparan tepeden tırnağa bir emekçi… Uzun yıllar işçilerin hakları için mücadele verdi. Bazı zamanlar ise işçilerin sadece yanında yer almakla kalmadı, emek mücadelelerine önderdik etti. Birleşik Metal İş sendikasından da uzun yıllar görev üstlendi.

 

 

Kocaeli’nin her yerinde dağıtılan bildirilerde Mustafa Tozkoparan, kentin seçmenine şöyle sesleniyor; ‘’Kocaeli bir işçi kenti. Ama bu kentte işçilerin sesi, sözü neredeyse hiç duyulmuyor artık. Gebze’den Dilovası’na, Başiskele’den Arslanbey’e yüzlerce fabrika, atölyede çalışan on binlerce mavi yakalı işçinin, kent merkezindeki işyerlerinde çalışan bir o kadar beyaz yakalı emekçinin değil, patronların sözü geçiyor bu kentte. Oysa bizler yüzbinleriz, milyonlarız. Ben bir işçiyim. Gençlik yıllarımın önemli bir bölümü bu kentteki fabrikaların gürültülü, tozlu, karanlık odalarında geçti. Ve şimdi bir işçi olarak Bu Düzen Değişmeli Platformu’nun Kocaeli Bağımsız milletvekili adayıyım.’’

 

 

‘’Tarafım. Eşit, özgür, bağımsız bir ülkeden yana tarafım. Tarafım. Patronların sömürüsüne karşı işçi sınıfının tarafındayım. Tarafım. Gericiliğe karşı aydınlanmacılığın tarafındayım.

Sadece Kocaeli’nin değil, tüm ülkenin bu tarafa, bu tarafın güçlenmesine ve kazanmasına ihtiyacı var. Şimdi bu tarafta mücadeleyi birlikte örmeliyiz. Bir işçi kenti olan Kocaeli’de işçi sınıfının sahneye çıkması, örgütlü tutum alması, memleket sorununa el koyması için birlikte mücadele etmeliyiz.’’ Mustafa Tozkoparan’ın son sözü ise şu ‘’Bu düzen değişmeli.’’

 

 

Bu yazı toplam 6471 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi