Aktan Uslu

Aktan Uslu

Sazlıdere'de çözüm için TOKİ tasfiye edilmelidir

Sazlıdere'de çözüm için TOKİ tasfiye edilmelidir

13 Nisan 2018: Sazlıdereliler kentsel dönüşüme karşı toplandılar.

06 Ekim 2020: Soyluçiçek Meclis’e, Koç Meclis gündemine taşıyacak

14 Ekim 2020: Bakan aldı götürdü. Satamadan…

18 Aralık 2020: Büyükakın Sazlıdere’yi ay sonu Bakanlığa taşıyacak

13 Mart 2021: Kılıçdaroğlu’na ikinci Şekerpınar raporu Sazlıdere’den gidiyor

01 Nisan 2021: Sazlıdere’de yerinde dönüşüm…

26 Ocak 2022: Sazlıdere’de ihale 08 Şubat’ta…

19 Aralık 2022: Bu ilçenin bir Sazlıdere sorunu var…

23 Ocak 2023: Sazlıdereli müşteri gibi görülmemeli…

**

2018 yılının nisan ayı ile 22/23 Ocak 2023 günleri arasındaki yaklaşık 5 yıllık süreçte gazetemizde ve sitemizde Sazlıdere’ye dair haberlerin bazılarının başlıkları yukarıdaki gibi.  

Kocaeli’nin arsa değeri en yüksek mahallelerinden Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ne bağlı Sazlıdere mevkiinde, Hazine’ye ait arsalar üzerinde yerleşik halkın barınma sorununda çözüme yönelik en kritik adımlardan biri 2013 yılında atılmış..

Dönemin Çayırova Belediye Başkanı Ziyaettin Akbaş’ın o yerlerin belediyeye devri için yaptığı girişim sonuçsuz kalmıştı.

Küçük sanayi sitesine dönüştürülmek istenen bölgede yaşanan sorun, Sazlıdere sakinlerinin konuyu 2020’nin sonbaharında dönemin Cihan Soyluçiçek başkanlığındaki CHP Çayırova İlçe Örgütü’ne taşımasının ardından önemli aşama ve gelişmeler kat edilmiş..

Harun Özgür Yıldızlı başkanlığındaki CHP İl Örgütü’nün de gündemde tuttuğu soruna gerek AKP İl ve İlçe teşkilatları kayıtsız kalmamış..

KBB Başkanı Tahir Büyükükakın geniş bir heyetle Sazlıdere’yi ziyaret etmişti..

Bence sorunun çözümüne konu belediyelere bırakılsa, gidilebilirdi ama bırakılmadı.

İşin içinde rant vardı. Devreye Bakanlık ile birlikte TOKİ girince halkın alım gücünün çok üzerinde bedeller beraberinde yine çözümü değil çözümsüzlüğü, kördüğümü getirdi.

Yurttaşın, Anayasa’da da yeri olan barınma hakkı bir kez daha göz ardı edildi.

Sazlıdereliler’in girişimlerinin ardından;

Bir dönem CHP Çayırova İlçe Örgütü’nün hayli iyi sürüklediği konu uzun bir aradan sonra bu sefer İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilatı tarafından, İYİ Parti Gebze İlçe Teşkilatı’nın da desteğiyle yeniden gündeme taşındı.

İstanbul ile Kocaeli sınırında, tam sıfır noktasında yer alan Sazlıdere’de de çözümü değil çözümsüzlüğü körükleyen, merkezine halkı değil rantı alan genel ve yerel yönetim anlayışıdır. Vahşi kapitalizmdir..

KBB Başkanı Tahir Büyükakın’ın Sazlıdere ziyaretinin ardından üç yılı aşkın bir süre geçmiştir. Çözüme yönelik adım, somut şekilde atılmamıştır, bu gidişle atılamayacaktır.

Sazlıdere ve emsallerinde çözüm öncelikle Bakanlık ve TOKİ başta olmak üzere vahşi kapitalizmin tüm kurumları ve kuruluşlarının devreden çıkartılması..

Belediyeler başta olmak üzere yerel yönetimlerin, sosyal devlet ilkesiyle, Anayasal haklara bağlı tutumları ile olacaktır, diyorum.

Şimdilik olmak kaydıyla, başka da bi’şi demiyorum…

 

Bu yazı toplam 8163 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi