Halil Yeni

Halil Yeni

Sanatta Yaratıcı Çözümler; Bir Öğretmen Bir Okul

Sanatta Yaratıcı Çözümler; Bir Öğretmen Bir Okul

Sanat, en genel anlamıyla yaratıcılığın ve hayal gücünün ifadesi ve yansıması olarak karımıza çıkar. Genelde görsel sanatlar anlamında kullanılır. İnsanlığın var oluşundan bu yana sürekli olarak değişim ve tartışmalı olsa da gelişim göstermiştir.  

 

Resim sanatı ise duygu ve düşüncelerin belli estetik kurallar çerçevesinde bir yüzeye yansıtılmasına dayanan sanat daldır. Yakın tarihimizde resim sanatı hakkettiği değeri görmese de özellikle Avrupa da bazı mağaralarda bulunan resimler insanların tarih öncesi çağlardan beri resim yapmaya özendiklerini göstermektedir.

 

Bugüne baktığımızda pandemi sürecinin hayatın her alanını derinden etkilediğini görüyoruz. En çok etkilenen alanlardan biri de kültür sanat çalışmaları oldu. Salgının ülkemizde görülmesi ile birlikte ilk sanat merkezleri kapatıldı, sanat ve edebiyat alanına dair tüm çalışmalar askıya alındı.

 

Fakat bazı insanlar ve kurumlar yaratıcı çözümlerle her ne koşulda olursa olsun sanata tutunmaktan, üretmekten, çoğaltmaktan ve paylaşmaktan vazgeçmedi. Görsel sanatlar öğretmeni Birsen Yılmaz ve kentimizde eğitim veren Adem Yavuz Ortaokulu öğrencileri de onlardan bazıları.

 

2020-2021 eğitim öğretim yılı uzaktan eğitim sürecinde öğrenciler hem evde ekran başında ders yaptılar hem de ders saatleri dışında kalan zamanlarda becerilerini geliştirebilecekleri çalışmalar gerçekleştirdiler. Adem Yavuz Ortaokulu öğrencileri de onlardan bazıları.  Öğrenciler, görsel sanatlar dersi öğretmeni Birsen Yılmaz’ın rehberliğinde anlamlı bir çalışmaya imza attılar. Uzaktan eğitim aracılığıyla yaptıkları resimlerini okulun koridorlarında bir sergi ile ziyarete açtılar.

 

Veliler ve öğrencilerin işbirliği sağlanarak yapılan bazı çalışmaların da olduğu sergi, pandemi sürecinde çocukların çok yönlü olarak gelişimlerini ve işbirliği ile çalışma yapmalarını desteklemek amacıyla gerçekleşirken, Adem Yavuz Ortaokulu’nun İnternet sitesi üzerinden ziyarete açıldı. Nasıl sanat yaratıcılık istiyorsa, onu sunmakta bazı zamanalar da yaratıcılık gerektire biliyor. 

 

Yaratıcı çözümler geliştirerek internet sitesi üzerinden ziyarete açık bir sergi düzenleyen Birsen Yılmaz öğretmeni ve bu çalışmaya katkı sunan öğrenci ve katkı sunan velileri tebrik ediyor, benzer örnek çalışmaların başka okullarda da gerçekleşmesini diliyorum.

  

Çünkü, virüsü yok saymadan, salgına karşı önlemimizi alarak ve önerilere uyarak sanat üretmekten vazgeçmemeliyiz. Neden mi?  Salgın hastalık ne kadar tehlikeliyse, sanatsız bir toplumda o derece tehlikelidir.

Bu yazı toplam 3312 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi