Aktan Uslu

Aktan Uslu

Peki. Kifayeti Müzakere!

Peki. Kifayeti Müzakere!

Kifayeti müzakere nedir..

Kifayeti müzakere şudur:

Bir konuda yeterince tartışma yapıldığı ve görüş alış verişinde bulunulduğuna karar verildikten sonra, görüşmelerin daha da uzamasının önüne geçmek amacıyla verilen önergeye kifayeti müzakere önergesi denilmektedir.

Kaynak: memurlar.net

Ama bir de şudur:

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün meclis toplantılarında CHP Grubu taraf   ından hayli sıkıştırıldığı zaman dilimlerinde başvurduğu biçimdir.

  • Peki.
  • Kifayeti müzakere.
  • Oylamaya sunuyorum.
  • Oy çokluğuyla kabul edilmiştir.

**

Gebze Belediye Meclisi’nde yine ve yeni bir kifayeti müzakere vakasına mayıs ayı olağan toplantısı birinci oturumunda rast geldik.

Balçık Köyü’nde yıllar önce vatandaş tarafından mezarlık alanı diye bağışlanan 13 bin 738 metrekare alana sahip bir yer..

Kanuna aykırı olarak sanayi/depolama alanına çevrilmişti. Bu alan yine yeşile dönüştürüldü.

Buna karşılık Pelitli’de 9 bin 908 metrekare büyüklüğünde bir yeşil alan da sanayi alanı oldu.

Bu imar plan değişikliğinde bence kilit detay şu:

Vatandaşa ve hukuka rağmen depolama alanına dönüşen yeşil alanın yine eski halini edinmesi, geçte olsa hukuki açıdan yerinde bir durum.

Buna karşılık Pelitli’de aynı imar planı içinde gözüken bir yeşil alanın sanayiye dönüştürülmesi ile o hukuksuzluğa verilen onaydır.

İlgili gündem maddesinin tartışmalarına CHP’den Saide Arslan Çalışkan ile birlikte Halil İbrahim Başçiftçi ve Gökhan Yamen de dahil oldu.

Tartışmalar esnasında Zinnur Büyükgöz söz konusu değişimin kimseye bir rant getirmediğini kaydedip CHP’lilere öyle bir iddialarının olup olmadığını sordu.

CHP’liler öyle bir iddialarının olmadığını söyledi.

Bence bunu zaman gösterecektir.

Ancak göz ardı edilmemesi gereken gerek Gebze’nin gerek bölgenin yeni bir sanayi alanına ihtiyaç duyup duymadığıdır. Doymuşluktur.

Artık Gebze’nin yine ve yeni sanayi alanlarına ihtiyacı olmadığı sıklıkla tekrarlandığına göre, bu değişime neden gerek görülmüştür.

Neden, hukuksuz bir şekilde yeşilden sanayiye dönüşen yer tekrar yeşile çevrilirken, karşılığında bir başka yeşil alan sanayileşmiştir?

Kifayeti müzakere… Demekle olmuyor işte.

**

İzmit Körfezi’ndeki deniz salyası çevre kirliliğine dair bir süre önceki yorumumda KBB tarafından sebebin değil sonucun temizlendiğini öne sürmüştüm.

Yanılmışım.

Büyükşehir, sonucu da temizlemekte yetersiz kalmış.

Konunun CHP Grubu tarafından gündeme getirilmesinin ardından Başkan Büyükgöz tarafından yapılan açıklamada Büyükşehir’in soruna çözümü dışarıdan destekle aradığı belirtildi.

Bir nevi Büyükşehir yapılanması tembelliği…

Gebze’yi de üst düzey ilgilendiren bir çevre sorununda konunun Büyükşehir konusu olduğunu öne sürüp kenara çekilme halleri.

Yine sebeplerin değil sonucun üzerine gidilerek günü kurtarma telaşında, bir başarısızlığın ve kabullenilmişliğin itirafı aslında.

Yazık..

Öte yandan..

İzmit Körfezi’ndeki balık avı sahası daralmasından ötürü balıkçıların yaşadığı sorundan bi’haber veya ilgisiz şekilde balıkçılardan veya Eskihisar Su Ürünleri Kooperatifi’nden kendilerine görüşme talebi gelmediğini söylüyor Başkan Büyükgöz..

Baldur grevi sonrası BMİS Gebze 2 No’lu Şube veya işçiler görüşme talep etti de ne oldu. Randevu taleplerine yanıt dahi alamadılar.

Zinnur Büyükgöz şahsında bir ilçenin belediye başkanının ilçede ne tür sorunlar yaşandığına dair bilgi edinmesi için, ille kendisinin ziyaret edilmesi mi gerekir?

Peki. Kifayeti müzakere…” demekle olmuyor işte.

 

**

BAĞIMSIZLIĞIMIZIN 102’NCİ YILI…

Bugün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı…

Bağımsızlık ateşimizin tutuşturulduğu günün 102’ncü yıldönümü.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyor..

Bayramınızı tebrik ediyorum.

Bu yazı toplam 6821 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi