Halil Yeni

Halil Yeni

Önüm Arkam Sağım Solum Ölüm

Önüm Arkam Sağım Solum Ölüm

 

 

Artık ülkemde ölüm kol geziyor. Ölüm haberleri konuşuluyor, ölüm haberleriyle susuluyor. Hayat bu ya işte, ölümün nereden nasıl geleceği bilinmese de herhangi bir eylemde vurulma yada sakat bırakılma tehlikesi artıkça artıyor. Sonra birileri çıkıp 12 Eylül’e hesaplaştıklarından bahsediyor. Nasıl? 12 Eylül günlerini bile aratarak mı?

 

Bu ülkede ölenle ölünüyor. İlk Çocuk ölüyor. Peşi sıra annesi kahırdan ölüyor. Sonra ölümleri protesto eden de öldürülüyor. Uzun yıllardır halkımız ölüm haberleriyle yatıyor, ya da ölüm haberleriyle uyanıyor.

 

Bu ülkede ölenle ölünüyor, evvelki gün ilk bir insan ölüyor, ertesi gün cenazesine giden öldürülüyor, gecesi ölümlere dur demek için sokağa çıkanda öldürülüyor.  Son dakika haberlerinden gazete manşetlerine varana kadar ölüm kuşatıyor her yanımızı.

 

Başbakanın "Ben diktatör olsam meydanlara çıkamazdınız" demesinden tam iki dakika sonra bir vatandaşımız bir meydan da başından vurularak öldürülüyor. Gezi direnişi sırasında ‘Camide içki içtiler’’ yalanlarıyla halkı kin ve nefrete itenler Cem evinde insan katlediyor. Ve ısmarlanan Lahmacun 20, Pizza 30 dakika da gelirken savcının olay yerine 27 saat sonra geldiği ülkeye " TÜRKİYE " deniliyor.

 

301 işçiye mezar olan madeni denetlemekle görevli TKİ’nin Ege müdürüne “yüksek kazanç” sağladığı için Mercedes makam aracı alınırken o ‘’Yükek kazancı’’ yaratan maden işçisine 150 liralık gaz maskesi alınmadığı, 21 yıllık Çin malı maskeleri kullanmak zorunda kaldığı için öldükleri anlaşılıyor.

 

Sonra ölümlerden canı yanmış maden işçileri tekmelenip tokatlanırken, ya da evladını kaybetmiş bir anne seçim meydanlarında yuhalanırken bir sanatçı, altın palmiye ödülünü kazanan ülkemin güzel bir sanatçısı Başbakanın, Bakanların, belirli kesim medyanın yapamadığını yapıp yaralarımızı sarmak için aldığı bu uluslararası ödülü Son bir yıl boyunca öldürülen ülkenin gençlerine ve somda katledilen maden işçilerine adıyor.

 

Ve ne vakit şu iktidar bu ülkeye olan umudumuza kurşun sıksa, yardımımıza onun gibi güzel yürekli insanlar yetişiyor. Sağ ol be Nuri Bilge Ceylan, çok sağ ol. Gerçekten.

 

 

 

Bu yazı toplam 983 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi