Halil Yeni

Halil Yeni

Nefret Cinayetiyle Öldürülen Öğretmenin Hikayesi

Nefret Cinayetiyle Öldürülen Öğretmenin Hikayesi

 

 

36 yaşındaki Hüseyin Cebe öğretmen, 2 Nisan 2007 yılında görev yaptığı Kocaeli’ deki Okulunda, ‘’meslektaşı’’ Necati Kumaş tarafından öğrencilerin gözü önünde kurşunlanarak öldürülmüştü. Herkesin hafızasında derin bir yer edinen bu cinayet büyük bir hukuksuzluk örneğiyle sonuçlandı. Birkaç yargılama sonrası Hüseyin Cebe öğretmeni öldüren ‘’meslektaşı’’ Necati Kumaş ‘’Akli dengesi yerinde olmadığı’’ gerekçesi ile serbest bırakıldı.

 

Emekli olan ancak Süreyya Yalçın İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli olarak çalışan Necati Kumaş’ın, (56) Hüseyin Cebe öğretmen ile o yılın Ramazan ayında, oruç tutmadığı için tartıştığı, bu olaydan öncede farklı konularda münakaşa yaşadığı ve ölüm tehdidinde bulunduğu ortaya çıkmıştı. Hüseyin Cebe o dönem meslektaşlarına Necati Kumaş'ın kendisini kastederek ''Bu okulda öldürülmesi gereken iki tane dinsiz, imansız, komünist var''  dediğini de bildirmişti. Öğretmen arkadaşlarının davada anlattıklarına göre ise Hüseyin Cebe  ölüm tehditleri  karşısında 5.sınıfları okuttuğunu, çocukları mezun etmek istediğini, bu yüzden okuldan ayrılmak istemediğini bildiriyordu.

 

2 Nisan 2007 günü Necati kumaş dediğini yaptı. Husumet beslediği  Hüseyin Cebe öğretmen ile koridorda karşılaştı. Teneffüse çıkmış öğrencilerin de gözü önünde susturucu taktığı silahıyla 6 el ateş etti. Ağır yaralanan Cebe kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

 

Gerisi tam bir hukuk skandalı

Necati Kumaş çıkarıldığı mahkemede aldığı kurusıkı tabancanın namlusunu değiştirdikten sonra evinin bahçesinde öldürme etkisi üzerine alıştırma yaptığını, 15 gün boyunca da okula tabanca ile gidip geldiğini dile getirir. Fakat kasten adam öldürmekten yargılanan Necati Kumaş 2001 yılından beri ilaç kullandığını ve psikolojik hastalıklarının olduğunu mahkemeye bildirir.  Adli Tıp Genel Kurulu da yaptığı inceleler sonucunda aklı dengesinin yerinde olmadığını bildiren bir rapor verir. Mahkeme de tutuklanmasına değil, yüksek güvenlikli bir hastanede koruma altına alınmasına  karar verir.

 

Hüseyin Cebe'nin öldürülmesinden bugüne tam 8 yıl geçti. Yapılan itirazlar sonuç vermedi. Hüseyin Cebe Öğretmen mezarda...Onu öldüren dışarda yaşamaya devam ediyor.

 

Cevaplanmayan sorular

Bu dava, akılda kalan ve cevaplanmayan soruları da beraberinde getirdi. Birincisi psikolojik sorunları olan ve akli dengesi yerinde olmayan Necati Kumaş'a yıllarca öğretmenlik görevi nasıl yaptırıldı?

 

 

ikincisi Cezai ehliyeti ve  akli dengesi yerinde olmayan bir şahsa yıllarca öğretmenlik görevi yaptıran idareciler bu cinayetten sorumlu değil mi?

Bu yazı toplam 1179 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi