Kocaeli Üniversitesi’nden Uluslararası Başarı: Kardiyologlara TAVI ve TMVR Eğitimi Verildi

Kocaeli Üniversitesi’nden Uluslararası Başarı: Kardiyologlara TAVI ve TMVR Eğitimi Verildi

Kocaeli Üniversitesi Kardiyoloji Anabilim Dalı, uluslararası düzeyde bir başarıya daha imza attı. Bosna Hersek’ten gelen kardiyoloji uzmanlarına, açık ameliyatsız yöntemlerle aort ve mitral kapak değişimi sağlayan TAVI (Transkateter Aort Kapak İmplantasyonu) ve TMVR (Transkateter Mitral Kapak Replasmanı) üzerine eğitim verildi, ardından uluslararası sertifikalar takdim edildi.



Dünyaya Açılan Bir Kardiyoloji Merkezi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Teoman Kılıç ve ekibi tarafından verilen eğitim, Saraybosna’daki Clinical Center of Sarajevo bünyesinden gelen hekimleri kapsadı. İki günlük teorik ve gözlemsel eğitimin ardından, dört farklı hastaya Prof. Dr. Kılıç tarafından başarılı bir şekilde TAVI ve TMVR işlemleri uygulandı. Kocaeli Üniversitesi’nin gelişmiş teknikleri başarıyla uygulayan merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Kılıç, 14 yıldır yapısal kalp hastalıklarında girişimsel işlemleri rutin olarak gerçekleştirdiklerini belirtti.

Türkiye’nin En Önemli TAVI ve TMVR Merkezlerinden Biri

Kocaeli Üniversitesi, son 7 yılda açık cerrahisi yüksek riskli hastalarda TAVI uygulamalarında büyük başarı elde etti. Ayrıca, son 5 yılda biyoprotez mitral kapak dejenerasyonu ve mitral ring disfonksiyonu olan hastalarda Valve-in-Valve (ViV) ve Valve-in-Ring (ViR) işlemleriyle önemli sonuçlar elde edildi.Türkiye’de ilk kez uygulanan ve dünya literatüründe yer alan LAMPOON (Laceration of the Anterior Mitral Leaflet to Prevent Outflow Obstruction) prosedürü de bu merkezde başarıyla gerçekleştirildi. Bu yöntem, TMVR ve TMViR gibi işlemler sırasında gelişebilecek ciddi komplikasyonların önüne geçmek için kritik bir seçenek olarak kabul ediliyor.

“Ekip Başarının Anahtarı”

Prof. Dr. Teoman Kılıç, merkezin “Center of Excellence” olarak anılmasından gurur duyduklarını belirterek şunları söyledi:“Geçmişte ameliyat şansı olmayan ciddi kapak hastaları ne yazık ki kaybediliyordu. Ancak bugün, TAVI ve TMVR işlemleriyle bu hastalara yeni bir yaşam şansı sunuyoruz. Uygun hastalar genellikle 3-4 gün içinde taburcu edilebiliyor. Bu başarıda en büyük pay, ekip çalışmasında.”Görüntüleme tekniklerinden kapak boyutlandırmasına, işlem sırasında koordinasyona kadar her adımda multidisipliner bir yaklaşım sergilendiğini belirten Prof. Dr. Kılıç, “İyi bir ekip, başarıyı getirir” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2025-04-08-at-14-38-53.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.