Kentin sorunu trafik Trafiğin sorunu otopark

Kentin sorunu trafik Trafiğin sorunu otopark

TMMOB Gebze; yapı sınıflandırılması ve belgelendirilmesi ile revize otopark ve imar yönetmelikleri semineri düzenledi. İMO Gebze Başkanı Ahmet Kadı kentin sorununun trafik, trafiğin sorununun otopark olduğunu söyledi.

TMMOB Gebze bileşenleri, iki önemli konuda eğitim semineri düzenledi. Gebze Belediyesi ve Gebze Ticaret Odası paydaşlığındaki eğitim semineri çok büyük ilgi gördü. Gebze Kültür Merkezi içindeki Sardunya Konferans Salonu’nda gerçekleşen seminerde salon tamamen doldu. Etkinliğin açılışında konuşan İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı etkinliğe gösterilen ilginin gerek konu, gerek zamanlama olarak ne kadar doğru bir tercih olduğunun göstergesi olduğunu kaydetti. “

YORULMAZ VE GÜNLER ANLATTI

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması ve belgelendirilmesi hakkında yeni yönetmelik” konulu ilk oturumda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Yapı Denetim Şube Müdürü Hilal Esat Yorulmaz; “Revize otopark ve imar yönetmelikleri” konulu ikinci oturumda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Osman Günler konuştu. Yorulmaz ve Güner sunumlarının ardından katılımcılardan gelen soruları da yanıtladı. Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu ve Başkan Nail Çiler, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin ile birlikte çok sayıda mimar, mühendis, müteahhit ve iş adamı etkinliği takip etti.

SERUM BENZETMESİ

İMO Gebze Temsilciliği Başkanı Ahmet Kadı etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada tüm detayları ile açıklanacak yönetmeliğin serumun iğnesi gibi can yakabileceğini ancak konu ilgisi müteahhit ve mühendislere ilaç gibi geleceğini söyledi. Şehirleri yaşanmaz kılan sorunların başında trafiğin geldiğine dikkat çeken Kadı, “Trafiğin de bir numaralı sorunu, otopark problemidir. Gebze’nin sektöre can veren müteahhitleri, mimarları ve mühendisleri olarak buradan kendimizi donatarak çıkacağız” dedi.

ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMALIYIZ

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler de gündüz nüfusu 1 milyon 500 bine dayanan Gebze’de kentin tüm dinamiklerinin sorunun değil çözümün bir parçası olması gerektiğini kaydetti. Çiler, “Biz Hünkar Çayırı ve askeri kışlayı haykırırken çözümün bir parçasıydık ve bugün görüyoruz ki yerel yönetimler de bize destek veriyor. Kentlerin geleceğini şekillendirmekte vizyon sahibi yöneticilere büyük rol düşüyor” diye konuştu. 

İL OLACAĞIMIZA İNANMALIYIZ

Gebze’nin marka kent olmasından söz ediliyorsa akıllı kent kavramının dikkate alınması gerektiğine değinen Çiler, “Bu kenti hep birlikte yönetmemiz gerek. Bu bölge farkındalık yaratacaksa tüm Türkiye’ye örnek olmalıyız. Gebze’nin Türkiye’de etki alanı çok büyük. Gebze büyükşehir statüsünde il olacaksa bugünden itibaren tüm hazırlıkların yapılması gerek. Gebze’nin il olacağına inanmak gerek” diye konuştu. baskan-004.jpggenis.jpgkatilim.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.