Halil Yeni

Halil Yeni

KENTİN GÜNDEMİNE ELEŞTİREL BAKIŞ

KENTİN GÜNDEMİNE ELEŞTİREL BAKIŞ

 

 

AKP’li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun arkasında "Siyonistler ve Yahudiler “in olduğunu iddia etmiş, “Irak’ta Suriye’de kardeş kardeşe düşürülüyor. Bunlar Siyonist ve Yahudi güçlerdir’’ demişti. Karaosmanoğlu’na sormak isterim, ayakkabı kutularından çıkan paraları da evlere Siyonistler mi yerleştirdi?  Bakan ve çocukları arasında ortaya çıkan rüşvet görüşmelerini Yahudiler silah zoruyla mı gerçekleştirdi? Irak işgalinde ülkeyi bombalayan savaş uçakları İncirlik üstünden kalkarken, Türkiye’den Suriye’ye silah götüren tırları durduran savcılar görevden alınıp polis memurları sürgün edilirken Irakta ki ve Suriye’de ki kardeşleri için ne düşünmekteydi?

***

Her kim yaparsa yapsın, dinsel inanışların siyasete alet edilmesi, siyasetin din üzerinden şekillendirilmesi kadar kötü bir şey yok.  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olduğu 2009 yılında her mahalleye bir Kur’an Kursu açacağı vaadiyle oy isteyen ve tartışma konusu olan CHP’li Sefa Sirmen 2014 yılında İzmit Belediye Başkanlığı için CHP’den aday olmasıyla birlikte benzer çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde Yahya Kaptan merkez camiini ziyaret eden Sefa Sirmen, cami temizlik uygulaması ile gündeme geldi. Sirmen anlaştığı özel bir temizlik firmasıyla gittiği camide şov yaparak iktidara geldiklerinde camileri özel firmaya temizleteceklerini söyledi. Caminin imamı, görevlileri, cemaati varken, camilerin temizliğini düşünmek ne tesadüf seçim zamanı Sefa Sirmen’in aklına geldi.

***

''Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun..'' der Seyit Rıza bir sözünde. Gezi direnişi de bir miktar böyle oldu. Çok korktular, öyle çok korktular ki, ‘’Eyvah sonumuz geldi’’ dediler belli ki. Sonları gelmedi gelmesine ama bu korkuda onlara yetti.  Öyle ki Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde eğitim gören iki öğrenci hakkında, Haziran Direnişi’nde eylemlere katıldıkları gerekçesiyle skandal bir soruşturma başlatıldı. Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı İzmit Zekiye Gündoğdu Kız Öğrenci Yurdu’nda Yurt Müdürlüğü tarafından başlatılan soruşturmada gezi eylemlerine katıldıkları gerekçesiyle 2 öğrenci “Yurttan süresiz çıkarma cezası” ile disipline sevk edildi. Gezi eylemlerine katılanları dövdüler yetmedi. Kör bıraktılar, sakatladılar yetmedi. Ali İsmail Korkmaz gibi gencecik öğrencileri öldürdüler yetmedi, şimdi ‘’Hayatta kalanları’’ soruşturmayla, disiplin cezalarıyla terbiye etmeye sıra geldi.

***

 

Yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili şüpheliler hakkında işlem yapılmaz, gözaltına alınmaz, yargı süreci işletilmezken Kocaeli gündeme yine Gezi soruşturmalarıyla geldi. Binlerce kişinin katıldığı Haziran Direnişi eylemleriyle ilgili yapılan şikâyet sonrasında Kocaeli Cumhuriyet Savcılığı yeni bir iddianame hazırladı. İddianamede 238 kişinin kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama, görevi yaptırmamak için direnme, kamu malına zarar verme ve yaralama suçlarından yargılanması istendi. Ve Haziran Direnişi ile ilgili davanın 2 Haziran’da 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüleceği öğrenildi. Ne demiştik? Mücadeleye devam. 

Bu yazı toplam 932 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi