Halil Yeni

Halil Yeni

Katliam sürüyor 794 İşçi Yaşamını Yitirdi

Katliam sürüyor 794 İşçi Yaşamını Yitirdi

 

 

Geçtiğimiz hafta patronların evlerinde bayram varken işçilerin evlerinde acı ve keder vardı. Bursa'nın Gemlik ilçesinde, gübre fabrikasında meydana gelen patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı. Fabrikada çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü. Patlamada, enkaz altında kalan işçi Uğur Çavdar hayatını kaybetti.

 

Ataşehir'de konut inşaatı alanında çalıştığı firmaya ait kamyonetin altında kalan Mehmet Ali Gülücü olay yerinde hayatını kaybetti. Bu arada bir işçinin can verdiği inşaat firmasındaki görevlilerin gazetecileri engelleme çabaları ise dikkat çekti. Hayatını kaybeden işçinin haber olmasını istemeyen görevliler, önce iş makineleriyle gazetecilerin görüş alanını kapattı. Bununla da yetinmeyen görevliler, olayın yaşandığı alana işçileri dizerek çekim yapılmasını engellemek istedi.

 

Mülkiyeti Erdek Belediye Başkanlığı’na ait The Rock Disco’nun ferforje işlerini yapan Cengiz Akçal, 20 metre yüksekte montaj yaparken beton zemine düştü. Evli ve 2 çocuk babası olan Akçal, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

 

İzmir’in Konak ilçesinde, bir gökdelen inşaatında çalışan Muhammet Yeşilduman adlı işçi, gece çalışırken 31’inci kattan 27’nci kattaki merdiven boşluğuna düştü. Hastaneye kaldırılan Yeşilduman, doktorların müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi.

 

Şanlıurfa’da, 3 ay sonra evleneceği öğrenilen 22 yaşındaki Memduh Baydilli, çalıştığı inşaatın 10’uncu katından düşerek öldü. Olay yerine gelen sağlık ekipleri vücudunun büyük bölümü kırık olan Memduh Baydilli’ye ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra hastaneye götürülen Baydilli, acil serviste yapılan müdahaleye karşın kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

 

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin hazırladığı rapora göre, 2015 yılının ilk altı ayında en az 794 işçi yaşamını yitirdi. Yaşamını yitiren işçilerin 50'si kadın, 26'sı çocuk, 222'si yaşlı ve 37'si ise göçmendi.

 

Ocak ayında en az 128 işçi,    Şubat ayında en az 85 işçi, Mart ayında en az 139 işçi, Nisan ayında en az 133 işçi, Mayıs ayında ise en az 162 işçi, Haziran ayında ise en az 147 işçi yaşamını yitirdi. Böylece 2015 yılının ilk altı ayında iş cinayetlerinde en az 794 işçi can vermiş oldu...

 

Geçtiğimiz hafta patronların evlerinde bayram varken işçilerin evlerinde acı ve keder vardı. Soma'daki büyük iş cinayetinde yaşamlarını yitiren 301 maden işçisinin yakınları, arife gününü ve bayramın ilk gününü, 2013’te kaybettikleri babalarının, eşlerinin, oğullarının mezarlıklarında geçirmek zorunda kaldı.

 

Tüm bunlara rağmen İş cinayetlerine karşı önlem alınmıyor, işçiler ölmeye devam ediyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1218 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi