İsmail Kadı

İsmail Kadı

İNSANA YAPILAN YATIRIM

İNSANA YAPILAN YATIRIM

 

 

Dilovası’nda Salı günü gerçekleşen temel atma töreni yüreklere su serpti. 

GTO tarafından finanse edilen çok amaçlı halk eğitim ve aile sağlık merkezinin temeli daha önce atılmıştı.  Bizde emeği ve katkısı olan insanlardan projenin oluşum sürecini dinledik.

Sabah kahvaltısıyla güne başlandı.

 İlk konuşma GTO Başkanı Nail Çiler tarafından gerçekleşti. 

4 katlı çok amaçlı tahminen 2 milyon TL’lik yatırımın 300 iş günü süresinde tamamlanması sözü verildi.

Dilovası’nın eski Kaymakamı şimdi Esenler Kaymakamlığını yürüten Hulusi Şahin yeni ilçe olmuş Dilovası’nda göreve başladığın da  eksikleri  tespit ederek ilgili kurumların  yöneticileriyle bir dizi görüşmeler sonucunda  Dilovası  Halk Eğitim ve Aile Sağlık Merkezi’nin acil bir ihtiyaç olduğunu gündeme getirmişti.

Bu görüşme GTO Başkanı Nail Çiler ile olgunlaştırıldı.

Zaman geçirilmeden her iki taraf kolları sıvadı Dilovası Kaymakamlığı belediyenin mülkü olan arsanın tahsis işini gerçekleştirdi. 

GTO’da kendi yetkili kurumlarıyla gerçekleştirmiş olduğu yasal mevzuat sonrası ilk adım adım gerçekleşmiş oldu.

Dilovası’nın eski ve yeni Kaymakamları halk eğitim sağlık merkezinin önemli bir ihtiyacı karşılayacağı konusunda hemfikir olduklarını ifade ettiler.

Belediye Başkaın Ali Toltar’da  GTO ve  Nail Çiler’e böyle bir hizmeti  Dilovası’na kazandırdığı için oldukça mutlu görünüyordu.

Dilovası kaynakları ve imkanları fazla olmasına rağmen 1988 yılında  belde belediyesi kurulduğu günden bugüne kadar yeterli  atılımı ve yatırımı gerçekleştiremedi. Bunun gerekçeleri Dilovası’nın kaynaklarının  yerinde ve yeterince kullanılmaması olarak izah edilebilir.

Halbuki çok sayıda OSB’ye ev sahipliği yapan ve Türkiye’nin en büyük kimya sanayine, limanlarına, demir çelik fabrikalarına ev sahipliği yapan bir ilçenin GTO’nun  2 milyonluk  yatırımına ihtiyacı kalmazdı.

Tabi ki GTO Gebze’nin, Dilovası’nın, Darıca’nın ve Çayırova’nın ihtiyacı olan bir çok yatırıma destek verdi. 

Vermeye de devam edecek.

Dilovası  Halk Eğitim Merkezi  Hereke’nin dünyaca ünlü halılarını  tekrar hayat bulması için önemli bir başlangıç olacağı sözü herkes gibi bizi de heyecanlandırdı.

Bu durumdan  son derece mutlu olduk.

Hereke  halılarının dokunduğu  tezgahlar Dilovası Halk Eğitim Merkezi’ne taşınacağı  GTO Başkanı Nail Çiler tarafından sözü verildi. 

Dilovası’nın eski  Kaymakamı Hulusi Şahin’in temel  atılan halk eğitim ve toplum sağlığı merkezinin kurulmasında önemli katkıları olduğu ifade edildi.

Dilovası’nın yeni  Kaymakam Mustafa Asım Alkan’a da önemli bir görev yüklendi.

Hereke’nin tarihi halılarının  Dilovası’nda  dokunacağı merkezin korunması, üretime geçileceği günü sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bu işin takipçisi olacağımızı da ifade etmeliyiz.

Hereke halılarının Dilovası halk eğitim  merkezinde  dokunması için  finans kaynağı sözü  Nail Çiler tarafından  verildi.

Dünyanın neresine giderseniz  gidin insana yapılan yatırım  mutlaka geri döner.

Umarım bu halk eğitim merkezi hedeflere ve amaçlara  uygun hale getirilir.

 

 

Bu yazı toplam 893 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi