İklim Elçisi Ankara’da GTÜ’yü Başarıyla Temsil Etti
Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Çevre Mühendisliği Öğrencisi ve İklim Elçisi Bilge Duru Gürsoy, Türkiye'nin iklim değişikliğiyle mücadelede yol haritası niteliğindeki Ulusal Katkı Beyanı (NDC) 3.0 hazırlık sürecinde önemli bir rol üstlendi. Gürsoy, 28 Ağustos 2025 tarihinde Ankara’da düzenlenen NDC 3.0 Bakanlıklararası Toplantısı'na NDC Komitesi üyesi olarak katılarak üniversitemizi başarıyla temsil etti.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı öncülüğünde gerçekleşen toplantıda, Türkiye'nin 2035 hedeflerini içerecek şekilde güncellenecek olan NDC 3.0 taslağı ele alındı. Bu sürecin temel odak noktalarından biri çocuk ve gençlere duyarlı bir NDC 3.0 hazırlanmasıydı. İklim Değişikliği Başkanlığı ve UNICEF Türkiye iş birliğinde yürütülen bu hazırlık sürecinde, gençlerin temsil edilmesi ve haklarının, ihtiyaçlarının iklim politikalarına entegre edilmesi hedefleniyor.
GTÜ öğrencisi Bilge Duru Gürsoy da bu kapsamda, gençlerin iklim krizine dair beklentilerini, çözüm önerilerini ve politikalar hakkındaki görüşlerini ilgili bakanlık temsilcilerine doğrudan aktarma fırsatı buldu. Bu katılım, GTÜ’nün sadece bilimsel araştırmalarıyla değil, aynı zamanda öğrencileri aracılığıyla ulusal politika yapım süreçlerine aktif katkı sağladığının da bir göstergesi oldu
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.