Halil Yeni

Halil Yeni

İki Önemli Dernek Açılışı

İki Önemli Dernek Açılışı

 

 

Birlikten güç doğar. Birlikten kuvvet doğar. Birlikten cesaret, birlikten irade doğar. Öyle çevirip takvim yapraklarını uzaklara gitmeye gerek yok. Yakın tarihten bahsedeceğim. Gezi parkı eylemlerini Taksimden alıp ülkenin her bir tarafına yayan şey neydi? Bence birlikti.

 

Ankara’yı sallayan ve işçilerin kimi kazanımlarla başarı sağladığı TEKEL direnişini aylarca o soğuk kış günlerinde sokakta tutan şey birlikti. Yada kentimizde beş aydan fazladır devam eden FENİŞ işçilerinin mücadelesini güçlü kılan şey birlikti.

 

Bu yüzden önemlidir işçilerin birliği. Bu yüzden o amaç uğruna atılan her adım değerlidir. Ve Gebze gibi emekçi kentinde bu hedef için yapılan her şeye destek verilmelidir.  Geçtiğimiz günlerde, Gebze de İşçilerin Birliği Derneği kuruldu. Kent onları komik asgari ücret zammına ve gerçekleşen iş cinayetlerine karşı mücadele edişleriyle tanıdı. Emekçiler adına yapılan çalışmalarla kentin toprağına tohum atıldı. Kuruluşu için emek verenlerin alın teri su niyetine toprağa akıtıldı. Ve İşçilerin Birliği Derneği kuruluşunu gerçekleştirerek Gebze’de çiçek açtı.

***

Bireysel mücadele insanı yalnızlaştırır. Oysa toplumsal mücadele kalabalıklaştırır. Bireysel mücadele de insan karşı durduğu gücün altında ezilmesi muhtemeldir. Toplumsal mücadele de insanın karşı durduğu gücü yenebilme ihtimali daha kuvvetlidir. Evet, bireysel kurtuluş önemlidir. Ama toplumsal kurtuluş daha da değerlidir.

 

Düşünün ki hepimiz birer kum taneleriyiz. Bir avuç içine alınıp karşıda duran cama fırlatılsak daha cama ulaşmadan rüzgârda savrulur gideriz. Oysa o kum taneleri olan bizler bir mendilin yada bir poşetin içinde birleşip düğlendikten sonra cama fırlatılsak hem rüzgarda savrulmaz hem de o camı kırar geçeriz.

 

İşte bunun için yine geçtiğimiz günlerde Gebze de Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği kuruldu. Doğanın ve insanın en doğal haklarını korumak, geliştirmek, sahiplenmek, bilinçli bir toplum yetiştirmek ve toplumsal dayanışma ağları oluşturarak, her alanda birlikte paylaşmayı ve yaşamayı hayata geçirmek için kuruldu.

***

 

Kentimizde kurulan bu iki derneğe emek verenleri tebrik ediyor. Başarılar diliyorum.  Gebze İşçilerin Birliği adres; Hacı Halil Mah. Orhangazi Cad. No 30 D3. / Gebze Toplumsal Dayanışma Ağı Derneği adres: Hacı Halil Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi No: 21

Bu yazı toplam 952 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi