Halil Yeni

Halil Yeni

HAZİRAN İSYANI BİRLEŞTİ

HAZİRAN İSYANI BİRLEŞTİ

 

Siyasi parti önderleri, dernek başkanları, sendika yöneticileri, aydınlar, işçiler ve öğrenciler… Yani emekten ve aydınlık bir gelecekten yana kim varsa 19 Ekim Pazar günü ODTÜ’de toplanmış, birlikte mücadele etmeye karar vererek ortak yürüyüşün adını Birleşik Haziran Hareketi olarak belirlemişlerdi.

 

En kısa zamanda bütün Türkiye’de yerel meclislerin kurulması ve yerel meclislerden seçilen temsilcilerle Türkiye Meclisinin oluşturulmasına karar verilmiş, bu doğrultuda ülkemizin her yerinde toplantılar düzenlenmişti. İzmit ve Gebze’de de geniş bir kesimin katıldığı formlar gerçekleştirildi.

 

İzmit Eğitim-Sen binasında yapılan toplantıya Sol Cephe, Birleşik Muhalefet Hareketi, Kocaeli LGBTİ inisiyatifi bileşenleri yoğunlukta katılırken, Gebze Subaşı düğün salonunda gerçekleştirilen toplantıya kentin ileri gelenlerinin yoğun katılımı kendini hissettirdi.  Velhasıl kelam, Birleşik Haziran Hareketi az gitti, uz gitti, dere, tepe düz gitti ve Türkiye’nin her yerinden seçilip gönderilen temsilcileriyle Türkiye Meclisi toplantısını hafta sonu Ankara da gerçekleştirdi.

 

Ülkenin dört bir yanından,  1500 delegeyle Ankara’da toplandıklarını, dayatılan ahlaksızlığa suç ortağı olmak, onursuz bir yaşama boyun eğmek zorunda olunmadığını, Birleşik Haziran Hareketi olarak, 2013 Haziranında tüm ülkenin üzerine doğan güneşi yeniden okullara, iş yerlerine, sokaklara taşımaya kararlı olduklarını, tek bir işçinin iş cinayetlerinde ölmeyeceği bir ülkeyi kurmak için yan yana geldiklerini bildirdiler.

 

Kadınların özgürce dolaşacağı, cinsiyet ve cinsel yönelimi nedeniyle öldürülmediği, şiddet ve tacize uğramayacağı sokaklar yaratmak istediklerini, İnsanların milliyetine, dinine, mezhebine göre yargılanmayacağı, halkın başına gökyüzünden bombaların yağmayacağı, yeni Roboski’lerin olmayacağı bir memleket için bölgemizde savaş çığırtkanlığına ve emperyal heveslere geçit vermemek için Halkların barışı adına ayağa kalktıklarını söylediler.  

 

Derelerimizden bir damla bile suyun çalınmayacağı, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, özgür topraklar için, çocuklarımızı ortaçağ karanlığına teslim etmemek dindar ve kindar bir nesil yaratmak için, dayatılan eğitimde gericiliğe izin vermemek gericiliğe karşı laiklik için sokaksa sokak, boykotsa boykot! Ellerinden geleni artlarına koymayacaklarına söz verdiler.

 

 

Ankara da gerçekleşen toplantının son sözleri. ‘’Bizi kavgaya davet ediyorlar, davetleri kabulümüzdür!’’ olmuş. Haziran hareketi pek yakında insanlığın ve umudun kaybolmadığı her yerde…

Bu yazı toplam 853 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi