HAP yönetici eğitimi gerçekleştirildi

HAP yönetici eğitimi gerçekleştirildi

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan başkanlığında, Başkan ve Başkan Yardımcıları, özel ve kamu hastanelerinin başhekimlerinin katılımıyla Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Yönetici Eğitimi gerçekleştirildi.

Toplantı, İl Sağlık Müdürü Pehlevan’ın genel değerlendirmeleriyle başladı. Ardından Acil Sağlık Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Murat Soyuduru tarafından HAP Hazırlama Kılavuzu Tanıtımı, Kocaeli Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serkan Yılmaz tarafından Olay Yönetim Araçları ile Hap Eğitim ve Tatbikatı, 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Doç. Dr. Onur Karakayalı tarafından Hastane Afet ve Acil Durum Müdahale Yönetimi, Sivil Savunma Uzmanı Nilüfer Mostura tarafından Hastane Afet Risklerinin Azaltılması konularında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Katılımcılar, hastanelerin afet ve acil durum hazırlıkları, işleyiş süreçleri ve koordinasyon konularında görüş alışverişinde bulundu. Hastanelerde afet yönetimi konusunda alınacak önlemler ve mevcut uygulamalar değerlendirildi.Toplantı, katılımcıların öneri ve değerlendirmeleri ile tamamlandı.

Kaynak:Tuğçe Yakıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.