Hakkımızı sokakta edindik. Teslim etmeye niyetimiz yok

Hakkımızı sokakta edindik. Teslim etmeye niyetimiz yok

Çayırova’daki Baldur grevi ve Migros Depo direnişine genel merkez ile Gebze ve Kocaeli yerelinden geniş bir heyetle konuk olan KESK Eşgenel Başkanı Aysun Gezen, “Tüm haklarımızı sokakta mücadele ederek edindik. Hiç birini teslim etmeye niyetimiz yok" dedi

kesk-baldur-migros-1.jpg

Türkiye’nin en aktif emekçi örgütlerinden Kamu Emekçileri Sendikaları KonfederasyonuKESK genelden ve yerelden çok geniş bir heyetle Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’ndeki Baldur grevine 63’ncü, Migros Depo direnişine 52’nci gününde konuk oldu.

kesk-baldur-migros-8.jpg

KESK Eşgenel Başkanı Aysun Gezen, “Biz bu hakkımızı sokaklarda, fabrikalarda, iş yerlerinde mücadeleyle kazandık. Hiçbir keyfi, hukuksuz iktidara bu hakkımızı teslim etmeye niyetimiz yok” dedi.

 

GENELDEN YERELDEN

GENİŞ BİR HEYETLE

 

kesk-baldur-migros-26.jpg

Heyette KESK Eşgenel Başkanı Aysun Gezen ile birlikte KESK Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy, Mali Sekreter Elif Çuhadar, Hukuk ve TİS Sekreteri Yusuf Şenol, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, SES Kadın Sekreteri Gönül Adıbelli, BES Basın Yayın Sekreteri Hasan Şahin, Eğitim-Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Arzunur Şimşek, Eğitim-Sen Yükseköğretim ve Eğitim Sekreteri Sinan Muşlu,

kesk-baldur-migros-61.jpg

KESK Kocaeli Şubeler Platformu Sözcüsü ve BES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata, Eğitim-Sen Kocaeli Şube Başkanı Suphi Yıldırım ve Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır ile birlikte yöneticiler yer aldı.

YAŞASIN SINIF DAYANIŞMASI 

 

kesk-baldur-migros-2-001.jpg

KESK heyetinin ziyaretlerinde; “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Baskılar bizi yıldıramaz”. “Üreten biziz yöneten de biz olacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Yaşasın grev yaşasın toplu sözleşme”, “Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz”,  “İşçilerin birliği Kod 29’u yenecek” sloganları atıldı. Heyet grev ve direnişteki sürece dair

kesk-baldur-migros-23.jpg

Baldur’da BMİS Gebze 2 No’lu Şube Başkanı Necmettin Aydın,

kesk-baldur-migros-35.jpg

Migros Depo’da DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı tarafından bilgilendirildi.

CPS’NİN DİRENİŞÇİ İŞÇİLERİNDEN DESTEK

kesk-baldur-migros-17.jpg

KESK heyetinin Baldur Grevi’ni ziyareti esnasında İstanbul Tuzla’da Deriteks’in örgütlü olduğu CPS Tekstil ve Otomotiv’in direnişteki işçileri ile sendika yöneticilerinin yer aldığı bir heyet de ziyaret ederek destek verdi.

 

ÇORUM’DAN SELAM GETİRDİM

kesk-baldur-migros-10.jpg

Heyetin ilk durağı Baldur grevi oldu. KESK Eşgenel Başkanı Aysun Gezen kendileri dahil herkesin mücadelenin aynı tarafında yer aldığını belirtip konuşmasını KESK heyeti ile birlikte grevdeki işçilerin arasında gerçekleştirdi.

kesk-baldur-migros-11.jpg
 

23 Şubat Salı günü Çorum’da ziyaret ettikleri Ekmekçioğlu’nun direnişteki işçilerinin Baldur işçilerine selamını getirdiğini kaydetti.

ÖRNEK, IŞIK VE UMUT OLUYORSUNUZ

 

kesk-baldur-migros-3.jpg

Baldur’daki direnişin Türkiye’nin her yerinde ezilen, direnen tüm sınıfa, tüm işçilere emekçilere umut olduğunu kaydeden Gezen, “Hepimiz direnirsek kazanabileceğimizi, başarabileceğimizi, kararlılıkla bir arada durduğumuzda, örgütlendiğimizde bütün haklarımızı alabileceğimizi biliyoruz. Sizler de bu açıdan gerçekten Türkiye’nin tamamına örnek oluyorsunuz. Öğretiyorsunuz. Mücadeleniz ışık ve umut oluyor” dedi.

PANDEMİYİ DE FIRSATA ÇEVİRDİLER

 

kesk-baldur-migros-9.jpg

“Hepimiz aslında bu sistemin içinde yaşıyoruz, bize neler getirdiğini biliyoruz” diyen Gezen şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, OHAL’i ilan ettiklerinde, ‘Biz OHAL’i grev olan yerlere anında müdahale etmek için kullanıyoruz’ dedi. Aslında OHAL rejiminin neden ilan edildiğini ve bugün neden süreklileştiğini en yukarıdan bizzat kendisi söylemişti. Bugün geldiğimiz noktada da pandemiyi OHAL’de olduğu gibi fırsata çevirdiler.

İŞÇİYE, ‘GÜNDE 47 LİRA

İLE GEÇİN’ DEDİLER

 

kesk-baldur-migros-4.jpg

Ücretsiz izni yasaya soktular. ‘İşten atmaları yasakladık’ diye ‘müjde’ verdiler. Kod 29 diye bir ahlaksızlık çıkarttılar. Bugün işçileri işten atmanın yasal, hukuki mekanizmalarını kendileri bir bir kurdular. İşçileri sefalet ücretine mahkûm ettiler. Kendileri sarayda aylık 10 milyon lira harcarken işçiye ‘Git. Bin 147 lira ile geçin’ dediler. Günde 47 lira ile evimize ekmek götüremez, geçinemez olduk.

MÜCADELEYLE KAZANDIK TESLİM ETMEYECEĞİZ

 

kesk-baldur-migros-5.jpg

Bu haklarımızı almak için örgütlenmek istediğimizde yine bin türlü bahane, sendika düşmanlığıyla sendikalaşan işçileri işten çıkarttılar. Sendikacılığın önüne geçmeye, gerçek sendikacılığı yapanları işyerlerinden uzaklaştırmaya çalıştılar. Biz bunlara karşın sendika hakkımızın Anayasal bir hak olduğunu, uluslararası sözleşmelerle koruma altına alındığını söylüyoruz. Biz bu hakkımızı sokaklarda, fabrikalarda, iş yerlerinde mücadeleyle kazandık. Hiçbir keyfi, hukuksuz iktidara bu hakkımızı teslim etmeye niyetimiz yok.”

KÖLE DEĞİLİZ” DİYEREK DİRENİYORUZ

 

kesk-baldur-migros-12-001.jpg

Günümüzde sendikasızlaşmanın dayatıldığını çünkü iktidarın ülkemizi sermayedarlar için ucuz işçi cennetine çevirmeye, sermayedarların karına kar katmasını sağlamak için işçilerin haklarını gasp etmeye yönelik bir programı olduğunu öne süren Gezen, “Bizler buna karşı işçiyiz, köle değiliz, emekçiyiz diyerek direniyoruz. Sizler insanca çalışma, insanca yaşam koşulları, insanca yaşamaya yetecek bir ücret için direniyorsunuz” dedi.

İNSAN YAŞAMINI HİÇE SAYIYORLAR

 

kesk-baldur-migros-13.jpg

Aysun Gezen, Migros Depo direnişçilerini ziyaretinde de, “Direnişiniz umut oluyor. Emekten yana olanlar olarak burada bulunduğunuz, direnişinizi devam ettirdiğiniz sürece de ülkenin emekten yana ülke olarak kurulmasına vereceğiniz katkının farkındayız. Bu ülkede gerçekten tüm amacı kar elde etmek olan, tüm yatırımını buna yapan, karın dışında insan yaşamını hiçe sayan, her türlü yaşama hakkının önüne geçen bir iktidar ve sermaye sınıfıyla karşı karşıyayız” dedi. Gezen ayrıca özetle şunları söyledi:

PANDEMİDE ÖLÜMÜNE ÇALIŞTIRMA

 

kesk-baldur-migros-14.jpg

“Bizim kaynaklarımızı sermayeye peşkeş çekerken, inşaat firmalarının vergi borcu yükünü hafifletmek için vergiyi sürekli bizim sırtımıza yüklerken işçilerin, emekçilerin buna ses çıkartmamasını bekliyorlar. Sendikalaşmamızın önüne engel koymak istiyorlar. Çünkü onların tek düşündüğü daha fazla kar elde etmek. Pandemide de daha fazla kar uğruna, çarkları sürdürmek için işçileri tıklım tıklım servislerde iş yerlerine, fabrikalara kapatmaya, çalışma kampları kurup oralarda işçileri ölümüne çalştırmaya çalıştılar. Ücretsiz izni, sefalet ücretlerini dayattılar.

SÖMÜRÜ DÜZENİNE “DUR” DİYORUZ

 

kesk-baldur-migros-27.jpg

Hepimizin çalışma koşulları son derece ağır. Sizler 16 saate varan sürelerde, çok ağır koşullarda çalışıyorsunuz. İstediğimiz tek şey daha insanca çalışma koşullarıydı, iş başı yapıp gelirimize devam etmekti. Ama iktidar pandemiyi de fırsata çevirip patronları kolladı. Bütün çıkarttığı paketlerde işçilere hiçbir şey vermezken sermayedarlara milyarlarca lira akıttı. Bugün geldiğimiz noktada artık hepimiz bu sefalete bu yoksulluğa bu sömürü düzenine dur diyoruz. Dolayısıyla direnişiniz bu itirazın çok önemli bir direngi noktası. Bu onurlu haklı direnişin sonuna kadar yanında duracağız.   

BİZİM SAFIMIZ SİZİN YANINIZ

 

kesk-baldur-migros-43.jpg

Biz bu ülkenin tüm değerlerini yaratan emekçileriz, işçileriz. Biz bu ülkenin bütçesini oluşturanları, kaynaklarını yaratanlarız. Bu kaynaklar bizim ihtiyacımız için kullanılsın istiyoruz, insanca ücret, çalışma ve yaşama koşulu olarak dönsün. Güvenli gelecek ve yaşam istiyoruz hepimiz.

kesk-baldur-migros-20.jpg

Bizim safımız, sizin yanınız. Kazanacağınıza inanıyor, bu kazanımın da hepimize umut ışığı olmasını diliyorum.”

BALDUR İŞÇİSİ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ

 

kesk-baldur-migros-6.jpg

Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Baldur önündeki selamlama konuşmasında, “Bugün yine buraya heybemizle, mücadelemizle, omuzdaşlığımızı yüklenerek geldik. Biz sizleri yine en direngen halinizle görüyoruz. Baldur işçisi bitti demeden, bu işin bitmeyeceğini görüyoruz.Kar yağdığında, ayazda grev alanını terk etmediniz. Kararlılığınız hepimize umut oluyor” dedi.

CİDDİ SALDIRILAR YAŞIYORUZ

 

kesk-baldur-migros-15.jpg

Pandemiyle birlikte kapitalizm bugün hala işçilerin, emekçilerin baş düşmanı olduğunu, emekçilerin ve halkın karşısında sermayenin sözcüsü, uygulayıcısı bir iktidarın yer aldığını kaydeden Bahadır, “Pandeminin başından bu yana gerek işçi sınıfı, gerekse kamu emekçileri ciddi saldırılar yaşıyor. Anayasal haklarımız gasp ediliyor.

DİĞER TARAFTA İŞÇİ SINIFI VAR

 

kesk-baldur-migros-19.jpg

İtiraz eden, sorgulayan arkadaşlarımız sürgün ediliyor. Salda’dan Kirazlıyayla’ya rant ve talan devam ediyor. Kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Barolarından meslek odalarına en saygın kurumlar hedefte. Ancak bir diğer tarafta da mücadele tarihinde elde ettiği kazanımlarla işçi sınıfı var. Kapitalizme temsil olmama kararlılığımız var.

SON SÖZ BİZİMDİR

 

kesk-baldur-migros-45.jpg

Burada sadece Baldur işçisini değil Çorum’daki Ekmekçioğlu, Maltepe Belediyesi ve Migros işçilerini, Boğaziçi öğrencilerini ve direnen hocalarını, haksız hukuksuz ihraçları sürgünleri görüyoruz. Bugün Baldur işçisi, ‘Son söz patronların, iktidarın değil bizimdir. Biz söyleyeceğiz’ diyor. Hepimizi umut oldunuz. Varolun” diye konuştu.

HARATA: YOLUNUZ YOLUMUZDUR

 

kesk-baldur-migros-7.jpg

KESK Kocaeli Şubeler Platformu sözcüsü ve BES Kocaeli Şube Başkanı Murat Harata da Baldur önünde kısa bir selamlama konuşması yaparak, “Mücadelenizi selamlıyor, bu haklı mücadelenizde her zaman yanınızda olduğumuzu ifade ediyorum.  Ülkenin, dünyanın neresinde olursa olsun onuruna, geleceğine sahip çıkan direnişteki tüm işçileri, emekçileri selamlıyorum. Yolunuz yolumuzdur. Mücadeleniz mücadelemizdir” dedi.

 

kesk-baldur-migros-22-001.jpg

Migros Depo’da 23 işçi

Kod 29’dan işten atıldı

 

17 Mart’ta ücretsiz izin süreleri dolacak olan Migros Depo’da taşeron Us-Grup’a bağlı olarak çalışan ve 05 Ocak’tan bu yana direnen 23 işçi, “Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih” içerikli Kod 29’dan atıldı

 

https://www.gebzehaber.net/migros-depoda-23-isci-kod-29dan-isten-atildi-70891h.htm

 

Çayırovalı Migros direnişçisi

Şeymanur’un evine haciz geldi

 

Çayırova Yenimahalle’de oturan Migros Depo direnişçilerinden Şeymanur Kılıçlı’nın bir yıl önce evlendiği eşiyle, banka kredisiyle aldıkları evine kredi taksitlerini ödeyemeyince haciz geldi. Kılıçlı, “Biz daha yeni bir şeylere umut bağlamışken bizleri umutsuzluğa bağlıyorlar” dedi

 

https://www.gebzehaber.net/cayirovali-migros-direniscisi-seymanurun-evine-haciz-geldi-70892h.htm

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.