Migros Depo’da 23 işçi Kod 29’dan işten atıldı

Migros Depo’da 23 işçi Kod 29’dan işten atıldı

17 Mart’ta ücretsiz izin süreleri dolacak olan Migros Depo’da taşeron Us-Grup’a bağlı olarak çalışan ve 05 Ocak’tan bu yana direnen 23 işçi, “Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış nedeni ile fesih” içerikli Kod 29’dan atıldı

Çayırova’nın Şekerpınar Mahallesi’nde kurulu, DGD-SEN örgütlenmesi sonrası üç işçinin işten çıkartılıp 20’yi aşkın işçinin ücretsiz izne gönderildiği Migros Depo’da 05 Ocak 2021’den bu yana direnişte olan işçilerin 23’ü Kod 29’dan işten çıkartıldı.

ESKİ SENDİKACI CİNGÖZ ŞİMDİ

SENDİKALI KOVAN TAŞERON

17 Mart’ta son ücretsiz izin süreleri dolacak olan işçiler Migros Depo’da taşeron firma Us-Grup’a bağlı olarak çalışıyordu. Firma; Migros’un mağazalarında örgütlü Tez Koop-İş Sendikası’nın eski genel başkan yardımcılarından Veysel Cingöz’e ait.

AHLAKSIZ TEKLİFİNİ İŞÇİLER RET ETTİ

kesk-baldur-migros-60.jpg

DGD-SEN Genel Başkanı Murat Bostancı, KESK heyetinin direnişçi işçileri ziyareti esnasında yaptığı açıklamada, “Us Grup yönetimi işçi arkadaşlarımıza ahlaksızca teklifte bulunmuştu. İşçi arkadaşlarımız onurlu bir şekilde bu teklifleri ret etti. Ve karşılığında Kod 29 ile dün (24 Şubat) itibariyle işten atıldılar” dedi.

ÜMRANİYE’DEKİ DİRENİŞE

POLİSTEN FİİLİ “GÖZALTI

 

kesk-baldur-migros-35-003.jpg

Kısa süre önce İstanbul Ümraniye’deki Anadolu Grubu önünde çadır kuruyoruz orada da direniş başlattıklarını kaydeden Bostancı, “Polis, emniyet güçleri orayı çembere, ablukaya alarak işçi arkadaşlarımızın, sendika yönetimindeki arkadaşlarımızın hareket etmesini kısıtlıyor. Fiili gözaltı yapıyor. Ve Tuncay Özilhan’a ait Anadolu Grubu önündeki, Migros Depo önündeki direnişimizde tüm haklarımız alınana, KOD 29 iptal edilene, direnen işçiler işbaşı yapana kadar devam edecek” diye konuştu.

DEDİKODU YAYDILAR

HİÇBİR HÜKMÜ YOKTUR

 

kesk-baldur-migros-59.jpg

Migros yönetimi ve Us Grup’un direnişlerinin bittiğine dair dedikodu yaydığını öne süren Bostancı, “Bizim direnişimiz kazanım olmadan bitmez. DGD-SEN üyesi Migros Depo işçileri açıklama yapmadan, başkasının söylediğinin bir hükmü yoktur. 52 gündür direniyoruz, direnmeye devam edeceğiz. Mutlaka birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.