Aktan Uslu

Aktan Uslu

Güzide ne zaman özelleştirilir?

Güzide ne zaman özelleştirilir?

AKP’li belediyelerin sosyal tesis yatırımlarına içinde bulunduğumuz bu dönemde ağırlık vermesi belediyelerin kendi yerel projelerinden çok bir genel merkez projesini andırıyor.

Arz talep dengesinin pek gözetilmediği bu yatırımlardan ikisi Gebze’de, kentin tam merkezinde hayat buldu.

Gebze Belediyesi, Güzide diye adlandırdığı iki adet sosyal tesisini üstelik pandemi sürecinde en ağır bedel ödeyelerin arasında kafelerin, restoranların yer almasına karşın hayata geçirip hizmete soktu.

Bu tesislerin yapılma gerekçelerinden biri olarak Gebzeliler’in gidebilecek sosyal mekanlara sahip olmaması gösterildi. Halbuki Gebze’nin merkezinde gerek dizaynı gerekse menüsüyle her zevke hizmet verebilecek çok sayıda mekan mevcuttu.

Gebze Belediyesi yok yere, ilçe merkezindeki esnafla bir rekabet içine de girdi.

Belediyeye ait bu mekanlarda fiyat politikası da özel sektörden farksız oldu. Kaldı ki aksi bir tutum içine girilse, belediye avantajları ile fiyatlar indirilip esnafla aleni bir rekabet içinde olunsa esaslı bir tepki toplanabilirdi.

Tüm bunlar bir tarafa Gebze Belediyesi bu hizmetinde bildiğiniz, çuvalladı.

Bu tesislere yönelik şikayet ve sitemlerin ardı arkası kesilmiyor.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün kadro yetersizliğinin belirginliğine karşın uzmanlık gerektiren bir iş koluna el atması duvara fena tosladı.

Öte yandan, bu yöntem çok bildik bir özelleştirme taktiğini de anımsatıyor.

Kamuya ait alanların, bu tür yerlerin kamu tarafından bilinçli bir şekilde işletilememesi ile birlikte vatandaşın bilinçaltında da özelleştirme gerekliliği yerleştiriliyor.

Özelleştirme zamanı geldiğinde, “Biz zaten işletemiyorduk” demeye zaten bahane hazır zaten işletilemiyor daha doğrusu işletilmiyor.

Öte yandan malum, erken seçim olmayacak gibi gözükse dahi artık vaktinde seçim, seçimler havası, atmosferi ve sürecine de girildi.

Yandaşlara yeni rant alanları, o tahsis edilen alanlardan da parti teşkilatlarına “bağış” adı altında kaynak aktarımına ihtiyaç var.

Bence beklenilmesi gereken Gebze Belediyesi sosyal tesisleri Güzide’de de hizmet kalitesinin yükselmesi değil bu iki yerin ne zaman özelleştirileceğidir? 

Bu yazı toplam 3008 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi