İsmail Kadı

İsmail Kadı

GÜLLERİM AYKIRI (AY+KIR+I)

GÜLLERİM AYKIRI (AY+KIR+I)

 

Senin acemiliklerini seviyorum. Acemiliklerinde yakaladığın anda yanakların kızarıyor. Kızarık yanakla dolaşmak sana yakışmasa da cinslerinin arasında bu aykırılıklar seni sen yapıyor.

Aykırı olan her şeyi seviyorum. Sıradanlıklar heyecan vermiyor bana… Aynı davranışları örnekleyen, aynı şarkıyı söyleyen, aynı çorbayı içen kısaca kopyalanmış yaşam senin olsun. Ben başkalıklardaki ayrıkılığı ve sevdayı arıyorum.

Yaşamımda ülkemin bereketli topraklarına birçok fidanlar diktim. Fidanlar boy verdi, soy verdi, dallarında binlerce gül verdi. Bu güllerimin bazıları meyveye duramadan, güneşin yalancı sevdalarına kanıp; yok olup gitti. Geriye kalan güllerim aykırıydı. Yaşama tutunabilmek kavgasının koşullarını ve gizini aykırılıklarına gizledi. Doğanın hiçbir zoru dalından koparamadı onları…. Meyveye kestiler yarınlarını. Ülkemin insanlarına can verdiler, kan verdiler, tat verdiler. İşe yaramanın onurunu paylaştılar. Diğer güllere inat, tohumlarını toprağa bırakarak yeniden yaşamak adına sevdalara düştüler.

Yaşarken deli, ölünce akıllı oldukları söylenir aykırı güllerimin.

Hoyratlığın, unutkanlığın, nankörlüğün ve kıskançlığın çamuruna belenmek istenirler.

Gül olmayı bile becerememiş deve dikenleri, kıskanır aykırı güllerini.

Ömründe bahçe görmeyen, bahçeden ve gül yetiştirmekten ne anlar. Gül görmemiş ki; aykırılığı anlayabilsin Eline gül dolu bahçe teslim et, baba malı sanıp üzerine gecekondu yapmaya kalkar.

Hem de gecekondusunun bir gün yıkılacağını bile bile…

Suç, bahçeyi güllendirende, gecekondu yapanda değil!..

Balkon gülleriyle günaydın deyip beni kandırmaya çalışma.

Gecem yine uykusuz geçti. Gebze’nin bütün meydanlarını ezberledim. Meydanlara ve sizlere gece boyu aykırı güllerimin adını bağırdım. Bilmem duydunuz mu?

Bu dünyada gül yetiştiren sadece ben değilim. Zaman zaman Karabey Amcanın güllerini özlüyorum. Özlemek sevmek değil elbette. Sıradandı Karabey Amcanın gülleri. Benim güllerin aykırı, benim gibi…

Hoyrat ellere düşseler de aykırılıklarına zarar gelmez güllerimin…

Onlar hep aykırı… Hep aykırı… Ay+kır+ı!...

 

 

Bu yazı toplam 1601 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İsmail Kadı Arşivi