GTÜ’de yaza merhaba konseri

GTÜ’de yaza merhaba konseri

GTÜ Türk Sanat Müziği Korosu'nun düzenlediği konser, yaz mevsimine coşkulu bir başlangıç sundu.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademik ve idari personelinden oluşan Türk Sanat Müziği Korosu’nun düzenlediği “Yaza Merhaba” konseri, 23 Haziran akşamı GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte üniversitenin akademik ve idari personeli, öğrenciler ve sanatseverler bir araya geldi.

GELENEKSEL KONSERLER DEVAM EDİYOR

Açılış konuşmasını yapan GTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Durmuş, selamlama konuşmasında üniversitede geleneksel hale gelen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserlerinin toplumla sanatı buluşturma açısından önemli olduğunu vurguladı. Katılımcıları GTÜ’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

MÜZİĞİN BİRLEŞTİRİCİ GÜCÜNE VURGU

GTÜ Türk Sanat Müziği Korosu Başkanı Doç. Dr. Zeynep Soyer Sarıca, açılış konuşmasında, müziğin evrensel birleştirici gücüne dikkat çekerek konserin, yaz mevsimine sıcak ve coşkulu bir başlangıç sunduğunu belirtti. Tüm katılımcılara keyifli bir gece diledi.

UNUTULMAZ PERFORMANSLAR SAHNE ALDI

Konserin ilk bölümünde TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Seda Gökkadar yönetimindeki GTÜ Türk Sanat Müziği Korosu, Türk müziğinin en sevilen eserlerinden oluşan repertuarıyla dinleyicilerden büyük beğeni topladı. Hem solo hem koro performansları, usta saz sanatçılarının katkısıyla izleyicilere unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu.

SAHNEYİ GÜÇLÜ SESLER PAYLAŞTI

İkinci bölümde Türk müziğinin güçlü sesi TRT İstanbul radyosu sanatçısı Seda Gökkadar’ın solo performansı sanatseverlerden yoğun alkış aldı. Ses sanatçısı Murat Seçkin’in de sahneye katılmasıyla birlikte gerçekleştirilen düetler, geceye ayrı bir renk kattı.

SANATÇILARA TEŞEKKÜR VE TAKDİM

Sunuculuğunu Öğr. Görevlisi Özer Baykay’ın gerçekleştirdiği konserin sonunda GTÜ Türk Sanat Müziği Korosu, konuk sanatçılarla birlikte sahne alarak kapanış şarkılarını seslendirdi. Yoğun alkışlarla sona eren konserin ardından, Prof. Dr. Mahmut Durmuş, Prof. Dr. Gönül Yenilmez Çiftçi ve Prof. Dr. Fatma Yüksel tarafından sanatçılar Seda Gökkadar’a, ayrıca sponsorlardan Mobel Kimya yetkilileri Mustafa Özhabeş ve Mehmet Kayalar’a teşekkür plaketi ve çiçek takdiminde bulunuldu.

Unutulmaz bir atmosferde gerçekleşen konser, katılımcılara sanat dolu bir akşam yaşattı. GTÜ Türk Sanat Müziği Korosu’nun bir sonraki etkinliğinde yeniden buluşulması temennisiyle program sona erdi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.