Halil Yeni

Halil Yeni

Gezi Eylemcileri ’Vatan Hainliğine Devam Ediyor Hâlâ’

Gezi Eylemcileri ’Vatan Hainliğine Devam Ediyor Hâlâ’

 

 

Biri çıkmış ‘’Gezi ruhu tuz ruhudur’’ demiş. Öteki bunlar ‘’Huzur bozucular’’ diye eklemiş. Bir diğeri de söyleyecek söz bulamamış yıllarca pişirilip soframıza konan iftirasını kullanıp Gezi eylemcilerine ‘’Vatan haini’’ diyerek aklınca son darbeyi indirmiş.

 

Yine aynı kişilerden biri gezi eylemlerinde öldürülen gençler için ‘’ Bakıyorsunuz gençleri sokağa çekiyorlar. Onları öldürüp yeni gençleri sokağa çekmek istiyorlar” demiş. Bir diğeri gezi eylemleri sırasında ‘’Polis gibi’’ çalıştığını itiraf etmiş. Öte ki de ‘’Tehlikenin farkında değiller’’ diyerek iktidarda olmanın kudretiyle Gezi eylemlerine katılanları açıktan tehdit etmiş.

 

İşte o üç kişiden biri AKP Kocaeli İl başkanı Mahmut Civelek, diğeri Kocaeli Valisi Ercan Topaca öteki AKP kadın kolları genel başkanı Güldal Akşit. 

 

AKP Kocaeli il başkanı Mahmut Civelek “Gezi ruhu diye bir şey ortaya çıkardılar. Gezi ruhu dedikleri tuz ruhu gibi bir şey… Kendilerini yakıyorlar. Bakıyorsunuz gençleri sokağa çekiyorlar. Onları öldürüp yeni gençleri sokağa çekmek istiyorlar” derken hiç gazete okuyup, haber dinlememiş, Abdullah Cömert, Ali İsmail Korkmaz ve Ethem Sarısülük’ün polis müdahalesi sonucu öldürüldüğünü kanıtlayan adli tıp raporlarını bilmemezlikten gelmiş. E tabi hep yandaş medyanın gazetelerini okuyup televizyonlarını izlemekle öğrenilmiyor gerçekler. Oda haklı.

 

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Kocaeli Ticaret Odası'nın meclis toplantısına ‘’Bizler sanayicinin tüccarın her zaman yanındayız. Her hangi bir sıkıntınız olduğu zaman bize ulaşın size 1 saat içerisinde randevu verelim. Huzurumuzu bozmak isteyen çok insan var. Bunları tek tek tespit ettik. Bu kişilerin bir kısmına gereği yapıldı. Ben bir vali olarak değil, bir polis olarak her zaman çalıştım. Gezi Parkı olaylarında şapkamı takarak geceleri sokaklarda dolaştım’’ derken Valinin gizli polislik yapması için değil yöneticilik yapması için o kentte görevlendirildiğini bilememiş. Hep sanayicinin tüccarın değil, bazen de halkın taleplerini de dinlemek gerektiğini görememiş. Sorunu olan bir vatandaşa da 1 saat içinde randevu verebilirim diyerek herkese eşit olduğunu söyleyememiş.

 

 

AKP Kadın kolları genel başkanı Gülden Akşit ise AKP Kocaeli kadın kolları toplantısında Gezi eylemlerine katılanlar için ‘’Ne kadar tehlikeli bir oyun oynadıklarının farkındalar ya da değiller.  Farkında değillerse daha yazık. Daha çok üzülürüm bu kadar bilinçsizlerse… Farkında olarak yapıyorlarsa da bunlara söylenecek tek kelime siz vatan hainisiniz’’ demiş. Gülden hanım gibi, halkı vatan hainliğiyle suçlayanlar için Nazım Hikmet’in ilaç niyetine güzel bir şiiri var ama köşeme sığmaz.

 

Fakat mesele bu değil. Rahatı sarsılan iktidarlar keyiflerini kaçıranları yıllarca vatan hainliğiyle suçlamıştır. Ama kadın kolları toplantısında asıl dert etmeleri gereken şey iktidarları boyunca %1400 artan kadına şiddet oranlarıdır.

 

AKP kadın kolları başkanı Gülden Akşit Kocaeli kadın kolları toplanasında Gezi eylemlerine katılanları değil de Gölcükte birçok kişi tarafından tecavüze uğrayan küçük kızı kardeşimizi, Gebze de boşanmak istedi eşi tarafından öldürülen Mehtap Bülbülü, iki gün peş peşe kocaları tarafından çarşı ortasında bıçaklanan kadınları dert etseymiş daha hayırlı bir iş edinecekmiş kendisine… Ne diyelim. ‘’Yazın üç sütun üstüne kapkara haykıran puntolarla’’ Gezi eylemcileri vatan hainliğine devam ediyor hâlâ.

Bu yazı toplam 1790 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi