Erlau işçileri Alman Konsolosluğu Önünde Eylem Yaptı!
Birleşik Metal-İş Sendikası, Gebze'deki Erlau fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan ve 29 gündür grevlerini sürdüren 25 üyesiyle birlikte Beyoğlu'nda bulunan Almanya İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sendikanın Genel Başkanı Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Fehmi Elmacı, Gebze 1 Nolu Şube yöneticileri, direnişçi Erlau işçileri ve sendikanın örgütlü olduğu diğer işyerlerinden temsilciler ile emekten yana siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açıklamada, Erlau işvereninin anayasal haklarını kullanan işçilere yönelik tutumu protesto edildi.
Basın açıklamasında, işten çıkarılan işçilerin derhal işe geri alınması, sendikanın tanınması ve toplu sözleşme sürecinin başlatılması talepleri yinelendi. Ayrıca, Alman kamu otoriteleri ve kamuoyuna bu hukuksuz uygulamalara karşı duyarlılık göstermeleri ve şirket nezdinde gerekli adımların atılması çağrısında bulunuldu. Sendika yetkilileri, Türkiye'de faaliyet gösteren tüm çok uluslu şirketlerin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, yasaları, ILO sözleşmeleri ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ne uygun hareket etmesi 1 gerektiğini vurgulandı.
Kaynak:Cengiz Akgün
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.