Aktan Uslu

Aktan Uslu

Dilsizlerin de körlerin de “küçük işleri”ne ben bakarım!

Dilsizlerin de körlerin de “küçük işleri”ne ben bakarım!

Uyanır gece yarısı / Yoktan sevda yaparım / Adamım, bu küçük işlere ben bakarım, yanarım

**

Vakti zamanında; sektörümüze gazetecilik yapmak için değil gazeteciliği kullanarak farklı işler çevirmek için dadanan zevatın, “Yılın en”i projesine; daha yeni yeni oturmaya başladığı zaman en sert tepkilerden birini göstermiştim.

Gelinen aşamada, geçtiğimiz yıllarda pes ettim.

Zaten açtığı yoldan başkaları da ilerledi.

Alan razı veren razıysa ne gam.

Ancak şöyle bir önerim var:

“Yılın en espritüel sivil toplum örgütü başkanı” diye bir kategoride koyun ve o ödülü hemen her sene Beyazay Derneği Kocaeli Şube Başkanı Furkan Uğur Eşitti’ye verin..

Bu yorum, sitemizde bugün yer alacak. Haberi de yorum yayına girdikten çok kısa bir süre sonra tüm detaylarıyla yayında olacak. Burası malum yorum köşesi, ben vakayı yorumlayacağım.

Projeyi “mafyavari” raconla “Karanlık işler” mottosu ile sosyal medyadan ufaktan duyurmaya başlaması; takipçileri arasında bir merak, ilgi uyandırdı. Değme PR’cıya, adeta taş çıkarttı.

Yaklaşık beş gün önce, “İlle de konuşalım” diye tutturdu. “Bu hafta belediye meclisleri var. Çok yoğun olacak” dedim. Acelesi vardı. Önce telefon görüşmelerimizde bilgisini edindiğim projesine dair bir iki taktik önerisinde bulundum.

Ardından dün (10 Ekim), Çayırova Belediye Meclis toplantısı öncesi belediyeye yakın dörtyoldaki pastanede buluşma kararı aldık. Öncesinde aradı ve, “Şelalepark’tayım, bekliyorum” dedi. Şelalepark, ikametgahımın burnunun dibi.

Zaar; tüyeceğimden endişelendi. Meclise kadar ev ofis çalıştığımı söylediydim, evden hemen çıkışta yakaladı. Çok garantici.

**

Dilsizler bana danışır, kelebeklerin aklı benim / Gemilerle her gece ben çok uzaklardan dönerim / Çağırırlar küçük adımı, karafakiden ben akarım / Adamım, bu küçük işlere ben bakarım, yanarım

**

Menüde ne olduğunu sordum.

Çorbanın da olduğunu söyleyince risklerini anlattım. Hak verdi.

Çorba, tercihe bağlıya çevrildi.

Fiks menüde yer aldığından, tüketici hakkı ihlalinin önüne geçilmesi içinde engelli dostu katılımcının o çorbayı, görme engelliyle tüketeceği öğün öncesi veya sonrası, gözü açık tüketmesinin önü açıldı.

Başkan Eşitti’yi daha önce de bir yorumumda da yine pozitif özellikleriyle konu edinmiştim.

Koltuğunun hakkını veren, engelliler için elinden gelen tüm çabayı sergileyen, müthiş zeki, espritüel bir sivil toplum örgütü lideri.

Ve önümüz yerel seçim malum.

Yorumunun altına imza atmaktan aciz, yüreksiz bir sürü teneke trampet kuru gürültünün sosyal mecralarında, belediye başkan adayı olarak isminin geçmemesine sevineyim mi, üzüleyim mi bilemedim şimdi.

Ortaya attım bir soru: Belediye başkan adaylığında ismin geçiyor diyorlar.

**

Benim adım Ebruli, biraz gerçek biraz rüya / Yalanımı sevsinler, aşksız dönmüyor dünya

**

Belediyeler engelsiz olsun. Ben başkan olmasam da olur” diye yanıtladı.

Engelliler ile engelsizleri kaynaştırmaya yönelik yeni icraatını 02 Kasım’da gerçekleştirecek.

Sizleri; 400 TL’nize (Rakam daha da düşebilir) kıyarak bir görme engelliye yemek ısmarlamakla kalmadan, gözünüze bir uyku bandı çekerek, onlarla akşam yemeğine davet ediyorum.

**

Kalbim sevda kuyusu / Her gün yoldan çıkarım / Adamım, bu küçük işlere ben bakarım, yanarım

**

Başkan Eşitti’ye defalarca söyledim. Tavla turnuvası dedim. Israrla, bir gerekçeyle yanaşmıyor. Tavla turnuvası düzenleseydi, ben de oynardım halbuki.

400 TL’den kelli de çekincem yok. Kıyarım o paraya ama inanılmaz sakarım. Yemek yerken hele, görme engellilerden daha sakar vukuatlarım bile olmuştur.

İnanmayan, kızımın annesine, çilekeş eşime sorar…

Ama haberci olarak, kesinlikle oradayım.

Sonrasında, isteyenle tavla da oynarım…

**

Dilsizler bana danışır, kelebeklerin aklı benim / Gemilerle her gece ben çok uzaklardan dönerim / Sen unut geçmişini, ben aklımda tutarım / Adamım, bu küçük işlere ben bakarım, yanarım

Benim adım Ebruli, biraz gerçek biraz rüya / Yalanımı sevsinler, aşksız dönmüyor dünya (Yeni Türkü)

Bu yazı toplam 6424 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi