Aktan Uslu

Aktan Uslu

Darıca hatırlatılmadan Dilovası yorumlanamaz

Darıca hatırlatılmadan Dilovası yorumlanamaz

Darıca Belediye Meclisi’nin 2018 yılı ocak ayı olağan meclis toplantısında, 2017 yılına dair hesap kitabı incelemek üzere kurulan denetim komisyonuna CHP Grubu Şinasi Serdar’ı önermişti. AKP Grubu, CHP’ye rağmen pusulaya CHP’den Yavuz Dursun’u “seçmişti.”

Yavuz Dursun hemen birkaç dakika sonra “sağlık problemi” gerekçesiyle istifasını verince ikinci tur oylamada Şinasi Serdar demokrasiyi amaç değil araç ettiği aleni AKP’ye rağmen komisyonda yerini edinmişti.

Aynı zamanda AKP Darıca Kadın Kolları Başkanı da olan Hülya Kodek o mecliste sergilediği siyasi ahlaksızlığa, halkın tercihine saygısızlığa ve aleni ayıba öncülük etmesine karşın 12 Eylül 1980 model, 2002 versiyonlu “Yeni Türkiye”nin “ahlak” anlayışı gereği yeniden aday adayı olacak “yüz”e sahip olmakla birlikte, partisi tarafından da yine aday gösterilerek Darıca Belediye Meclisi’ndeki işgalini bu dönemde sürdürmektedir.

**

2017 yılı hesap kitabını inceleyen komisyonun raporu AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla oy çokluğu ile kabul edilirken CHP’nin Sayıştay’a taşıdığı vaka sonrası Sayıştay tarafından hazırlanan raporda tam 50 usulsüzlük tespit edilmiştir.

2019 yılında yerel seçimlere üç ay kala Darıca Belediye Meclisi’nde bu sefer 2018 yılı hesap kitabını incelemek amacıyla Denetim Komisyonu seçimine gidilmiştir. Denetim komisyonu beş kişiden üç kişiye düşürülmüş ve CHP tasfiye edilmiştir.

Yine bir diğer önemli ayrıntı: 2018 yılı denetim komisyonu Şinasi Serdar’a muhaliflikte bayrağı çeken aynı zamanda AKP Darıca Kadın Kolları Başkanı Hülya Kodek başkanlığında kurulmuştur. Komisyonda AKP’den Atilla Karademir ve Ferhat Yılmaz ile birlikte bu isim çok önemli, Mustafa Öztürk de yer almıştır.

**

AKP Darıca Gençlik Kolları eski Başkanı ve hatta yanılmıyorsam kurucu Başkanı olan Mustafa Öztürk.. 2002’lerde “dört teker” diye tabir edilen bir araca sahip olduğu söylenir, aktif siyasete veya AKP’de aktif siyasete başladığında.

Malum.. Darıca Gençler Birliği başkanlığı yaptığı süreçte ani bir kararla göreve bırakmıştır. Görevi bırakmasında etken olduğu söylenen Darıca Belediyesi eski Başkanı Şükrü Karabacak ile bilinen bir alacak verecek davası sürmektedir veya sonuçlanmış da olabilir.

Geçen dönem belediyenin spor kulübüne başkanlık yaparken de belediyenin bir kafesini işletmek üzere kulübe alırken o sözleşmenin bilmem kaçıncı maddesinin getirdiği “hak” ile de başkanlığını yaptığı kulübün orayı kendisine kiralamasını sağlamıştır.

Aynı zamanda Mühür Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Öztürk’ün aktif siyasetteki varlığı da ona ne şüphe ki, “Vatan millet aşkı ve sevdası” iledir. Bir tek bireyler bazında ekonomik kalkınmada standart yurdum insanının birkaç yüz katı gelişme göstermiş olabilir. Aktif siyasetteyken yükselmesi tamamen tesadüftür! “Başarılı” bir iş insanını kıskanmanın âlemi yok şimdi. Siyasetle ne ilgisi vardırdır!

**

Ama her ne hikmetse gerek geçen dönemin gerekse bu dönemin AKP Meclis Üyesi Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Cafer Teyyar Demirbaş partisini temsilen denetim komisyonunda –ve 2014-2019 döneminde yanılmıyorsam hiç- yer almamıştır.

Bu dönem AKP Grubu’ndaki bir diğer SMMMM, Bülent Koçak da yok denetim komisyonunda.

Darıca BM AKP Grubu’nda Demirbaş ve Koçak şahsında en az iki hesap kitap erbabı denetim komisyonunda görevlendirilmemiştir. Bu yılın ocak ayı olağan toplantısında CHP Grubu’nun komisyonun beş kişiden oluşmasına dair önerisi ret edilmekle birlikte komisyondan CHP tasfiye edilmemiş, Ayhan Şen ile yer almıştır.

Komisyonun AKP’li üyeleri ise Nuran Kurşun ve Hüsamettin Ergül olmuştur. Bu arada şunu belirtmek durumundayım. Kurşun ve Ergül’e yönelik, “Hesap kitaptan anlamazlar” diye bir iddiam asla yoktur. Ancak Demirbaş ve Koçak meselenin yüksek tahsilini yapmış erbaplarıdır.

Yorumumun bu bölümünde de kişi isimleri vererek yazıyorum ama aslında özellikle bu detayda dikkat çekmek istediğim, şekil şema uygulama ve tercihtir: “Bir belediye meclisinde üstelik iktidarda yer alan bir parti grubu bünyesinde en az iki üniversiteli serbest muhasebeci mali müşavir varken, denetim komisyonu görevlendirmesi için niye onlar tercih edilmemektedir?”

Kaldı ki aynı zamanda KBB Meclis Üyesi Bülent Koçak, KBB’nin denetim komisyonunda partisince görevlendirilip yer almıştır.

Sorunun yanıtı, kendisini geçen dönemden vermektedir…

Darıca Belediye Meclisi’nde geçen dönem AKP Grubu’nun kabul oyu verdiği denetim komisyonu raporunda Sayıştay, 50 olumsuzluk tespit etmiştir.

Şayet Cafer Teyyar Demirbaş ola ki geçen dönem denetim komisyonunda yer alsaydı, CHP’nin Sayıştay’a tespit ettirdiği 50 olumsuzluğun tamamını yüksek ihtimalle denetim komisyonunda denetlerken saptayacaktı çünkü Demirbaş şahsında yurdum serbest muhasebeci ve mali müşavirleri hesap kitabın ilmini, bilimini okudu.

**

İşte bu yaşananlardan sebep Dilovası Belediye Meclisi’nin son toplantısında Saadet’i temsilen mecliste yer alan CHP’li İnci Aydemir’in seçilmemesi için AKP Grubu tarafından yapılan edileni Darıca hatırlatması yapmadan yorumlamak olmazdı.

Kelimesayar 650-700 aralığında..

Bu yorumun devamı var diyor, şimdilik başka da bi’şi demiyorum…

Bu yazı toplam 857 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi