Aktan Uslu

Aktan Uslu

Çiftçi’nin savunma yöntemi saldırı ama…

Çiftçi’nin savunma yöntemi saldırı ama…

Çayırova Belediye Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısında her iki oturumu da yerinde takip edemedim ancak ikinci oturumun görüşmelerine dair video kayıtlarını dikkatlice dinledim.

 

Konu: Çayırova Belediyesi’nin Çağdaşkent’teki sosyal tesisleri içine bir dondurmacının bir şekilde konduğu, burada ekseriyetle fiş dahi verilmeden dondurma satıldığına dair iddia.

 

Aynı yere dair bir diğer iddia ise anılan bu yerin AKP Çayırova Kadın Kolları Başkanı ve Çayırova Belediye Meclisi Üyesi Seyhan Kutbay Dönmez’e verildiği…

 

İddia sahibi: Ana muhalefetteki CHP Grubu.

 

Tam tersi de olabilir; CHP belediyenin iktidarında, AKP muhalefetinde olabilirdi. Söz konusu yer aynı şekilde belediye tarafından verilir, bu sefer muhalefetteki AKP Grubu benzer soruyu yöneltebilirdi.

 

Demokrasinin araç değil amaç olarak kabul edildiği,

 

Bir şekilde seçilenlerin içmeden sarhoş olmadığı, bulunduğu makam belediye başkanlığı veya her neresiyse orayı hazmettiği,

 

Sözde değil özde sadece belli bir kesimin değil tüm ilçenin halkının belediye başkanı olduğu,

 

Başkasının değerlerine saygı duyduğu,

 

Ve en azından kurumsal manasıyla kendisiyle yüzleştiği durumlarda yaşanması gereken şuydu.

 

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin adap ve usul bilerek yanıt vermesiydi.

 

Aynı zamanda halkı ilgilendiren bir konuda verilen soruya yöneltilen sözüm ona yanıtta ne demek, “Terbiyesizlik, ahlaksızlık, artistlik” yapma.

 

“Allah sizin zihniyetinize bu milleti düşürmesin. Adrese teslim ihaleyi siz bilirsiniz” diye bir çıkışta bulunurken Çiftçi’nin partilisi Şevki Demirci’nin belediye başkanlığındaki bir önceki siyasal İslamcı vahşi kapitalist yerel yönetim döneminde Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nin inşaat işi kime verilmiş diye sorgulamış mı Başkan Çiftçi?

 

Aynı dönemin AKP’li Darıca Belediye Meclis Üyesi’ne her türlü yasaya karşın o işin pas edildiğinden bilgisi var mı, sağ kulağının üzerine mi yatıyor?

Sadece şahsımın veya şahsımda basının şahit, tanık olduğu, kiminin yazıp kiminin yazmadığı onlarca örnek varken o dondurmacının Seyhan Kutbay Dönmez şahsında bir AKP’li meclis üyesine verilip verilmediğini sormak mı ahlaksız, terbiyesizlik, artistlik..

 

Açıkçası söz konusu tutum Bünyamin Çiftçi şahsında Çayırova Belediye Başkanı’na yakışmamıştır.

 

En iyi savunmanın saldırıdan geçtiğine inanılıyorsa da kişi hiç olmazsa kurumsal anlamda aynaya da bakmalıdır kanaatindeyim…

 

Bu yazı toplam 1533 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi