Aktan Uslu

Aktan Uslu

Çiftçi’nin Demirci antipatisi Çayırova’ya kaybettiriyor

Çiftçi’nin Demirci antipatisi Çayırova’ya kaybettiriyor

2014 yerel seçimleri döneminde de Şevki Demirci, Ziyaettin Akbaş dönemine toz kondurmamış ancak görev sürecinde farklı tavırlar sergilemişti. Geleneği Bünyamin Çiftçi de bozmayacak gibi. Başkan seçilirse, görev süresince ne olur bilinmez ama İkiler Kebap Restaurant’taki basın toplantısında Demirci’nin çok başarılı belediyecilik yaptığı iddiasındaki bir basın mensubunun, “Bu sizde baskı unsuru oluyor mu?” sorusunu, “Demirci’nin belediyeciliği bize heyecan veriyor” diye yanıtladı.

 

Yukarıdaki paragrafın yazanı da benim.

 

Bigman Çakman dönemi Kocaeli Zirve haber sitesi ile çalışırken, o süreçte AKP Çayırova Belediye Başkan adayı Bünyamin Çiftçi’nin bir basın mensubunun sorusuna verdiği yanıttan. Haberin tamamını merak edenler için..

 

https://www.kocaelizirve.com/haber/4164189/demircinin-belediyeciligi-bize-heyecan-veriyor

 

Nereden nereye..

 

Heyecan verici bulduğun belediyecilikten nerelere.. Çok yönlü sorgulayalım.

 

**

Gebze Bölgesi gibi devasa bir bölgede, burası şahsımın ağlama yeri değil ama koşullar, şartlar gereği sınırlı sayıda bir kadroyla mesleğimizi yapmaya çalışıyoruz, çalışıyorum.

Gönül isterdi ki bu gazetenin en azından bölgenin merkezinde Gebze haricinde diğer üç ilçemizde sürekli sahada koşturan birer muhabiri olsun. Mümkünsüz..

Ve sadece sporu, siyaseti, sendikaları, dernekleri, cemiyetleri pas geçin sadece “Kent sorunları” konuları üzerine gazetecilik yapın. Derya deniz konu var.

O konular, ilgilenmem gerek konulara dair not tuttuğum arşivimde saklı. Hangi biriyle ne zaman ilgileneceğime dair kafam patlıyor bazı, bazı..

Onlardan biri Çayırova’nın elinden Darıca’ya kaptırdığı Kızılay yerleşkesi idi.

Bugün yazacağım, yarın yazacağım…” derken Ses Kocaeli Gebze muhabiri Hanifi Surun, bizim meslek ve habercilik tabirinde, “golünü attı.”

Evet..

Şevki Demirci’nin belediye başkanlığı döneminde girişimi yapılan Kızılay Çayırova yerleşkesi..

Çayırova’nın avucundaki o yerleşke, Darıca’ya “Attaaaa” gitti.  Ama dönmeyecek.

Demek ki neymiş.

Belediye başkanlığı çocuk oyuncağı, bebek oyuncağı değilmiş.

Attaaa” gidiverir öyle.

**

Bir süre önce CHP İl Başkanlığı’nda CHP Çayırova İlçe başkanlığı işbirliğinde merkez İlçe İzmit’te düzenlenen basın toplantısında malum uçak vakası, ulusal basına kadar yayınlandı.

Bu arada, “Orada çok iyi korku filmi çevrilir” dedi CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı.

Siyasetin geren değil tebessüm ettiren üsluba ihtiyacı var. Takdir edeyim dedim arada…

Bir örneğini de YRP İl Başkanı Mehmet Aras tekrarladı ki müthiş sıradışı idi ki neydi o öyle: “Meral eve dönmedi, Yetiş Muharrem yetiş…”

**

Mevzuya dönecek olursak naçizane başlığa çektiğim gibi Bünyamin Çiftçi’nin Şevki Demirci.. artık fobisi mi dersiniz, antipati mi dersiniz ne diye tanımlarsanız tanımlayın.

Parti içi siyaset daha doğru tanımla memleketin virüs haline gelen ve parti ayırt etmeyen vakası parti içi kirli siyasette aralarında ne geçti bilinmez.

 Ancak yeri gelmişken Şevki Demirci’nin partisinden ihracı, bir parti içi kirli siyaset vakasıdır.

Demirci aşırı agresiftir. Belediye meclis toplantısında meclis üyesine tükenmez kalem fırlatacak derecede, kendine hakim olamaz. Sinkaflı cümleleri çok kurar.

Partilisi milletvekiline o sinkaflı cümleleri de kurmuştur. Doğrudur.

Ama o ses kaydı Demirci’ye rağmen yapılmıştır.

Kalleşlikle yapılmıştır.

Ahlaksızca yapılmıştır ama ahlaksızlığa hiç şaşırmadım.

Vahşi kapitalizm, ahlaki ve insani değerler adına ne varsa siler süpürür.

AKP vahşi kapitalizmi sürdürmektedir.

Vahşi kapitalizm için her vaka sıradandır.

Aktif siyasette, “Siyaset ticaret” ilişkisi de bir virüstür, ahlaki değildir.

Ama gel gör ki çok doğalmış gibi AKP Darıca İlçe Teşkilatı’nın, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ve AKP’li meclis üyelerin sosyal medya sayfalarında..

Aktif siyasette var olma sebepleri sadece kişisel çıkar ve kalkınmaları olup, “Milliyetçi, muhafazakar…” söylemler ve sözüm ona duruşlar üzerinden kendini kamufle eden..

Aziz Nesin tabiriyle ‘Zübük’lere yönelik “Hayırlı olsun.. Allah hayırlı işler nasip etsin inşallah…” ziyaretleri çarşaf çarşaf deşifre edilmektedir.

İlgili yorum haberimin ara başlığında da vurgu olarak var. Araştırmacı gazetecilik, belge takibi ister. Belgeye ulaşmak zordur ama ilgili haber çalışmamda, belgeye çok kolay, oturduğum yerden, bilgisayar taraması ile ulaştım…

**

Ve ilk paragrafa atıfta bulunarak..

Malum, bölgemizde dört ilçede de AKP mevcut belediye başkanlarını tekrar aday göstermedi. Yeniledi.

Yenilerin dördü de seçim döneminde benzer söylemlerde bulundu.

Ama özünde bir “maskeli balo” oynadılar.

Halka, seçilmek için yalan söylediler.

Yurttaş Çiftçi’nin Demirci’yi elbette belediye başkanlığı üzerinden eleştirme hakkı vardır ama seçilmeden önce şöyle, seçildikten sonra böyle..

Ve her yalanın, her yalan söylemin bir gün açığa çıkmak gibi huyu var.

Ama bu ne hırs, kin, öfke..

Başkan Demirci..

Başkanlığı döneminde, açığa çıkarttığım vakalar üzerinden de yanılmıyorsam hiçbir gazeteciden çekmedi benden çektiği kadar..

Hiç biri de yalan değildi, ola ki bir yalanım olsa soluğu adliyede alırdım.

Sadece malum başkan yardımcısının mal varlığı vakasında, habere erişim yasağı getirtti idi. O da itiraz edecek fırsatı dahi bulamadığımdan, bana gerek kalmadan kendiliğinden kalktı.

Dönemin “yolsuzluk” iddialarının birinin üzeri çok esaslı gittim. Hayvan pazarındaki ihale sonrası yolsuzluk vakasının ihbarına dair varsa yolsuzluk, belgesini sahada yakalayabileceğim bir ihbarı bir gün önce alsaydım, pazardaki çadırları sayarak da varsa yolsuzluk, belgeyi edinmiş olacaktım. İhbar bayramın dördüncü günü geldi. Sabahın 7-8’inde hayvan pazarında soluğu aldığımda, pazardan rençberler memleketine gittiydi. İhbar üçüncü gün gelseydi, varsa yolsuzluk, belgelemiştim.

O süreçte…

Şevki Demirci’nin artık “iç güveysi” olduğunu düşündüğüm, bizim mesleğin zübüklerinden malum kişinin sosyal medyadan şahsıma..

Şahsımı aklınıza gelecek ne kadar eli kanlı terör örgütü varsa şahsıma yaftaladığı

Ölmüşlerime söverek paylaşımlar yapan..

Ancak yolsuzluk iddiası doğru olsa gersek meseleyi, “Belgeleri mahkeme açığa çıkarır” şüphesiyle aleyhimde suçlamada bulunup  yargıya taşıyamayan..

Ama vahşi kapitalizmin doğallığı gereği başta AKP çevreleri olmak üzere kamu idarecilerinde de boy boy fotoğraflarla itibar gören sevata..

Bir de o Zübük’e hiç olmadık zamanda hiç olmadık kişiden

Yine bölgemizin hastalığı mikro milliyetçilik zemininde..

Hemşericilik ile siyasetçiliğin farklı olduğunu bile kavrayamayan zevatın..

CHP Darıca ve Çayırova İlçe Örgütleri arası diyaloğu bıçak gibi kesen, CHP İl Örgütü’nde dahi gerilime yol açan ve adeta Zübük’ü aklayan ziyareti de, varsa o yolsuzluğun deşifresinin önüne geçti.

İsmini yazmadım. O biliyor kendini..

Koptum yine galiba..

Sözün özü

Çiftçi..

Belediye başkanlığının tepesinde Çiftçi varsa önceki dönemin haltları siyaseti değil halkı merkezine alarak ya belgeleriyle açıklamalı.

Bu siyasi bir risktir ama Çiftçi’yi halk gönlünde tahmin bile edemeyeceği bir yere getirir.

Yapamayacağına göre öfkesini yenmeli.

Demirci antipatisi, Çayırova’ya zarar veriyor.

 

 

 

 

 

Bu yazı toplam 1359 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi