Cengiz Akgün

Cengiz Akgün

CHP’Lİ BELEDİYELERİN YAPMASI GEREKEN!

CHP’Lİ BELEDİYELERİN YAPMASI GEREKEN!

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde CHP, 14 Büyükşehir, 21 il belediyesi, 337 ilçe belediyesi ve 48 belde belediyesi olmak üzere olmak üzere toplamda 420 belediye başkanlığı kazandı.

Yüzde 38 oy alan CHP Türkiye’nin birinci partisi oldu.

Bu sonuç 2028’de ki Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde CHP’nin birinci parti ve iktidar olması yolunda kayda değer bir adımdır.

Şimdi CHP’li belediyeler halkın kendilerine yönelik desteğini, teveccühünü boşa çıkarmamak adına çok özenli olmalı ve halka dönük belediyecilik yapmalıdır.

Aksi durum CHP için siyaseten felaket olur!

Nitekim İstanbul, Ankara, Adana, Mersi, İzmir, Antalya, Muğla, Eskişehir gibi Büyükşehirlerde bu doğrultuda belediyecilik yapılıyor.

Sözün özü CHP’li yönetimler kimileri gibi belediyeleri rant kapısı ve zenginleşme aracı olarak kullanmamalı.

CHP’li Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe sosyal medya sayfasından yaptığı paylaşımla CHP’li belediyelerin ne türlü belediyecilik yapacağını gayet güzel ifade etmiş:

‘’Belediyemiz iştirak şirketleri olan Çenesuyu AŞ ve Yelken AŞ’nin genel kurullarını yaptık. Yönetim Kurulu Üyesi olan ben dahil hiçbir arkadaşımız huzur hakkı almayacaktır. Biz belediyemizin her bir kuruşunu, Derince halkına hizmet etmek için kullanacağımız sözünü verdik. Sözümüzün arkasındayız. İsraf devri Derince için bitmiştir.’’

Olması gerekende tamda budur.

AKP’nin 31 Mart yerel seçim yenilgisinin ana nedeni belediyelerin rant, israf, şaşaayı sürdürmesi, halka hizmeti arka plana atmasıydı!

Belediyeler bölgelerine asli görevlerinin dışında da şeffaf ve adil bir şekilde hizmet götürmelidir.

Birçok belediyenin şirketlerinde huzur hakkı altında başkan ve yöneticilere ödemeler yapılıyor.

Şu ana kadar AKP’li belediyelerin şirketlerinden huzur hakkı almayan belediye başkanı veya yönetici ben şahsen gazeteci olarak duymadım.

Duyan varsa bize de bildirisin, öğrenmiş oluruz.

Belediyelerde yapılmaması gerekenler çok basit!

Belediyeler arpalık veya kısa yoldan köşeyi dönme aracı olmamalı.

İhaleler eşe dosta dağıtılmamalı ve partili, liyakatsiz kişiler torpille belediyelerde işe alınmamalı.

Belediye bütçeleri bölgedeki halk için eşit ve yararlı hizmetler şeklinde kullanılmalı.

Bu kadar basit.

Bu arada CHP’nin Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe Kocaeli’de CHP’li belediye başkanlarına örnek olacak çalışmalarını görmemiz oalsıdır.

Belediye Başkanlığının 2. Ayı dolmadan Sertif Gökçe’den halkçı belediyecilik anlamın da olumlu çabalarına tanıklık ediyoruz.

Belediyeciliği halk adına yapmaya devam etmesi halinde CHP’nin Kocaeli’de en mühim isimlerinden birisi haline gelmesi muhtemeldir.

Bu yazı toplam 3192 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Cengiz Akgün Arşivi