Aktan Uslu

Aktan Uslu

CHP Dilovası.. 11 ilçeden etiketçilerin yuvası!

CHP Dilovası.. 11 ilçeden etiketçilerin yuvası!

“Ben başka işlerde yapmasını iyi bilirdim örneğin paylaşımını alıp savcılığa ve tüm devlet büyüklerine yollamayı CHP nin 150 vekiline yollamayı sana maddi ve manevi davalar açmayı iyi bilirdik ancak eski babamın dostu olmandan rahmetli olan aile buyuklerimizle dost olman ve siyasi tarz farklı olsada fikirler aynı olmasından dolayı senide sevdiğimiz den sana geçerli olmadı selamlar”

 

CHP Dilovası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi

Başaran Beşiroğlu (Turan)

 

Türkçesi: “Ben başka işlerde yapmasını iyi bilirdim. Örneğin paylaşımını alıp Savcılığa ve tüm devlet büyüklerine yollamayı, CHP’nin 150 vekiline yollamayı, sana maddi ve manevi davalar açmayı iyi bilirdik. Ancak babamın eski dostu olmandan, rahmetli olan aile büyüklerimizle dost olmandan ve siyasi tarz farklı olsa da fikirler aynı olmasından dolayı, seni de sevdiğimizden sana geçerli olmadı. Selamlar!”

 

Şimdi övüyor mu, sövüyor mu, seviyor mu çok anlamadım ama ola ki naçizane solcu, CHP üyesi olmamakla birlikte CHP ile özdeşleştirilen bir gazeteci değil de sağcı, sağ bir parti üyesi veya sağ bir parti ile özdeşleştirilen bir gazeteci olsaydım..

 

CHP Dilovası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Başaran Beşiroğlu tarafından mahkemeye verilecek, aleyhimde maddi ve manevi davalar açılacak; dün sildiğim bir paylaşımım Savcılık ile birlikte CHP’nin 150 vekiline ve devlet büyüklerine yollanacaktı.

 

Suçum” neydi. Ben görüntü kaydı da almadan sildim. Vakayı şöyle özetleyeyim.

 

Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun..

 

Çayırova Trabzonlular Derneği Başkanı Burhan Beşiroğlu’nun annesi Fatma Beşiroğlu, kamuoyunun malumu, vefat etti ve iki üç gün önce defnedildi.

 

Merhume; CHP Dilovası İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Beşiroğlu’nun da yengesi.

 

Beşiroğulları hayli geniş bir aile, sülale. Benim de kimi fertleri üzerinden hukukum olan geniş bir aile. Hem başsağlığı, hem haberleştirme amacıyla cenazeye gitmeyi düşündüm ama programım elvermedi.

 

Cenazenin ardından tıpatıp ama kırpılmış iki fotoğraf geldi. Fotoğrafın kırpılmamış olanında Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ve AKP Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay da var. Günay fotoğrafı sosyal medyadan olduğu gibi paylaşmış.  Çiftçi’nin sayfasında ise Günay ve sol tarafındaki birkaç kişi, Günay’dan sebep kırpılmış. Günay’ın bir tek kolu kalmış.

 

Fotoğrafı gönderen elbette bende saklı. Teşekkür edip ilgileneceğimi söyledim. İlk fırsatta baktım: “Çayırova’nın böyle bir gündemi olamaz” diye kenara attım.

 

Ardından kimi yayın organlarında, “Bünyamin Çiftçi’nin ayıbı..” vesaire gibi haberlerin çıktığını görünce yine haberleştirmedim ama sosyal medyadan, “Çayırova’nın gündemi bu olamaz” başlığıyla bir paylaşımda bulundum.

 

Bana katıldığını ifade eden takipçilerimin yorumları oldu. Birinde de, “Aslında bir cenaze zemini üzerinden tartışmak da doğru değil” diye yazdım.

 

Başaran Beşiroğlu, “Sil o zaman…” diye yazdı.

 

Kendisiyle iyi bir hukukum var daha doğrusu düne kadar vardı.

 

Ben onu asla bir tehdit olarak algılamadım.

 

Sileyim o zaman” dedim. Hür irademle sildim.

 

Başaran Beşiroğlu’nu bu sefer massenger’dan döndüm. Merhumun yengesi olduğunu öğrendim. Başsağlığı idi derken bir süre sonra yine aynı zeminden yukarıdaki paylaşım geldi.

 

Şunu belirtmek isterim..

Böylesi çağdışı, ilkel, Cumhuriyet temel değerleri ile örtüşmeyen bir şahsiyet, CHP’de iyi yer bulmuş. Dilovası’nda oturmuyor. Galiba bula bula ancak Dilovası’ndaki ilçe örgütünde yer bulmuş. CHP’nin Dilovası’ndaki konumu, malum.

Kocaeli’nin diğer 11 ilçesinde CHP İlçe Örgütleri’nde yer bulamayanların ihtiyaçları olan “etiket”i edinmeleri için Dilovası makul bir yer.

Zaar Büyükşehir yasası ve statüsünden ötürü aynı ilçede ikamet şartı da aranmıyor artık.

Bana sorarsanız Başaran Beşiroğlu zihniyetinde olanların geçiniz CHP’yi…

Aktif siyasette işi ne?

**

Malum…

12 Eylül 1980’de temeli atılan ve malum süre giden neoliberalizm ve vahşi kapitalizm.. yer yer ırkçılık boyutlarına varan mikromilliyetçi akım..

Malum duruşumdan sebep bana da bir takım bedeller ödetti.

Ne gam..

Gel gör ki bugün Başaran Beşiroğlu tarafından aslında hiçbir hakaret içermeyen, sildiğim o paylaşımdan ötürü mahkemelik değilsem biraz siyasi duruşuma borçluyum.

Biraz da geniş aile Beşiroğlu içinde yer alıp başta siyaseten bana yakınlar olmak üzere orada kurduğum arkadaşlık, tanışmışlık, hukuka..

Ya tam tersi olsaydı.

Ve mesele ben değilim, biziz.

Biz gazetecileriz.

Başaran Beşiroğlu’na sorarsanız ben kendisine neredeyse teşekkür borçluyum.

CHP’nin kendi sosyal medyasında yer aldığı gibi bir Turan’cısı olarak..

Mikro liberal belki de ırkçı milliyetçisi olarak

Başka nasıl yaklaşabilirdi ki vakaya..

Ama mesele ben değilim ki..

Mesele mesleğim ve memleketim..

Cumhuriyet’in ilanının 97’nci yılının arifesinde..

Ah mesleğim vah mesleğim..

Başaran Beşiroğlu gibi aktif siyasetçilerin var..

Ah memleketim, vah memleketim…

 

Bu yazı toplam 4526 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi