Halil Yeni

Halil Yeni

Çayırova Halkı Mücadeleyi Kazandı

Çayırova Halkı Mücadeleyi Kazandı

 

İstanbul sanayisinin Gebze ve Çayırova bölgelerine kayması, bölgede bulunan arazi değerlerinin artmasını da beraberinde getirdi. İstanbul’a sınır olan Gebze ve Çayırova ilçelerinin büyük bir bölümünde kentsel dönüşüm kararı alan rantçılar, bölgede yaşayan halkın evlerine de geleceklerine de göz dikti.

 

Çayırova ve Gebze ilçelerinde yaşayan halk, kendilerine bildirilmeden alınan kentsel dönüşüm kararına çok büyük  tepki gösterdi. Uzun bir süredir kentsel dönüşüme karşı mücadele eden halk, yaptıkları eylem ve etkinliklerle evlerini ve mahallerini terk etmeyeceklerini her defasında bildirdi.

 

fakat tüm uyarı ve tepkilere rağmen devam eden kentsel dönüşüm uygulamalarına karşı İnönü, Adem Yavuz, Cumhuriyet, Hürriyet, Yavuz Selim ve Ulus Mahalleleri halkı  yaşadıkları bu durumu mahkemeye taşıdı.

 

"Kentsel dönüşümden derhal vazgeçilmesi, 2/B arazileri üzerinde oturan yoksul mahalle halkına söz konusu arazilerin bedelsiz tapusu ile beraber tahsis edilmesi, 6306 sayılı kanun iptal edilerek ülke çapında doğurduğu mağduriyetlerin gidierilmesi ve Kamuya ait arazilerin toplum yararına kullanılma bölge halkının en belirgin talepleriydi.

 

Ve dökülen alın terinin sonunda  kentsel dönüşüme karşı mücadele eden bölge halkı, projeyi iptal ettirdi.

 

Basına açıklama yapan İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma DerneğiBaşkanı Murat Koca, bölgenin 2009 yılında kendilerinden habersiz kentsel dönüşüm projesine alındığını ve bu durumdan 2013 yılında haberdar olduklarını söyledi. 30 Aralık 2014 tarihinde Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde görülen karar davasının sonucunun  ellerine ulaştığını belirten Koca, projenin oybirliğiyle iptal edildiğini ve adaletin yerini bulduğunu ifade etti.

 

Murat Koca "En başından beri bizi projenin-dönüşümün dışında tuttular. Defalarca Kocaeli'ye gittik. Gözaltına alındık. Derdimizi kimseye anlatamadık. Mahkemeye verdik ve mahkeme sonuçlandı; kazandık. Bizle beraber adalette, emekte kazandı" dedi.

 

 

''Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez derken'' romantizm peşinde değillerdi. Evleri ve Mahalleleri için mücadele eden Çayırova Halkını kutluyorum. Varolun. 

Bu yazı toplam 993 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi