Halil Yeni

Halil Yeni

Birleşik Haziran Hareketi Sizi Çağırıyor

Birleşik Haziran Hareketi Sizi Çağırıyor

 

‘’Bu daha başlangıç’’ derken asılsız bir iddia peşinde değildiler. Gezi direnişi ve sonrası ortaya çıkan büyük bir güç vardı ve ısrarla o güce seslendiler. Çünkü aradan geçen zaman içerisinde Gezi direnişi eylemsel anlamda bitse de siyasal anlamda etkisi hiç bitmemişti.  ‘’Yan yana gelinmeliydi’’. ‘’Birlikte mücadele edilmeliydi’’. İşte böyle düşünenler ‘Gericiliği ve Faşizmi Yeneceğiz’ iddiasıyla ortak bir irade oluşturarak 19 Ekim Pazar günü ODTÜ Vişnelik’te toplandı. Toplantıda ortak yürüyüşün adı Birleşik Haziran Hareketi olarak belirlendi.  

 

Birleşik Haziran Hareketi, ülkenin her yerinde yürüyüşü büyütme kararı alarak yola çıktı. Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik, kamucu, dayanışmacı, laik, bağımsız, toplumcu bir cumhuriyet ve ülke için, gericiliğe, faşizme, emperyalizme, piyasacı yağma düzenine ve bunları temsil eden AKP rejimine karşı cephe alarak üst meclislerini oluşturdu. Ve bunların sonunda Anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist ve gericiliğe karşı harekete geçecek bir halk örgütlenmesinin çağrısını yaptı.

 

Birleşik Haziran Hareketi Ülkemizin faşist ve dinci/mezhepçi zorbalığa sürüklenmesine dur diyoruz derken, Emekçilerin insanlık dışı çalışma koşullarına mahkum edilmesine, taşeronlaşmaya ve güvencesizliğe karşı, insanca bir yaşamı savunulduklarını, iş cinayeti ve katliamlarının önlenmesi için mücadele edeceklerini bildirdi. 

 

Birleşik Haziran hareketi bölgemizdeki emperyalist boyunduruğa karşı direnen halkların yanında yer alacağını söylüyor. Ülkemizin Ortadoğu’da savaşa sürüklenmesine karşı barışı savunuyor, bağımsız bir ülke ve kardeşce bir bölge istiyor. Kürt sorununun çözümünde özgürlük temelinde kardeşlik ve birlikte yaşama iradesine dayalı, adil, onurlu bir barışı ve eşit yurttaşlığı esas alan bir çözüm için güçlerini birleştiriyor.

 

Her tür cinsel ayrımcılığa, şiddete ve baskıya karşı duruyor, kadın cinayetlerine son vermek için harekete geçiyor. Doğanın tahribine, kentlerimizin ve yaşam alanlarımızın kar amacıyla yağmalanmasına karşı mücadeleyi her alana yayıyor. Halkın söz ve karar sahibi olacağı Meclisleri her alanda kurup, geliştireceklerini bildiren Birleşik Haziran Hareketi temsilcileri yukarıda ki amaçlar doğrultusunda sokak ve mahallelerde, işyerlerinde ve okullarda, köylerde ve kentlerde bir araya gelip her yerellikte bir Meclis oluşturmayı planlıyor.

 

 

‘’Evimizi, ocağımızı, ekmeğimizi, doğamızı, aşımızı birlikte savunalım. Sokaklarımızı, okullarımızı, derelerimizi, özgürlüğümüzü geri alalım. Bu köhnemiş düzeni zalimlerin başına yıkalım. Eşitlikçi, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, laik, kamucu, dayanışmacı yeni bir toplumsal düzenin kurucu iradesini birleşik direnişimizle inşa edelim.’’ Çağrısı yapan Birleşik Haziran Hareketi sizi Sokaklarda, Meclislerde, Forumlarda buluşmaya davet ediyor. O vakit, ‘’Bu daha başlangıçsa’’ ‘’Mücadeleye devam’’… 

Bu yazı toplam 877 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi