Aktan Uslu

Aktan Uslu

Başçiftçi yeri Hasköy Sanayi Sitesi için istedi

Başçiftçi yeri Hasköy Sanayi Sitesi için istedi

Gebze Belediye Meclisi ekim ayı olağan toplantısı birinci oturumunda Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün gündem dağıtmak için sığındığı bir dalda kabak Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri’nin CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Başçiftçi şahsında çok sayıda CHP’liye patladı.

 

O toplantıyı takip eden biri olarak önce meselenin derinine inmek gerektiği kanaatindeyim.

 

Toplantı esnasında İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Kayhan Özler söz alarak Gebze’nin göbeğindeki bir binada kaçak yapılan çatıyı gündeme getirdi.

 

Özler, binanın kime ait olduğunu söylemedi ancak bina AKP’li meclis üyesi ve Gebze Kadın Kolları eski Başkanı Vasfiye Aydın’ın eşi Kenan Aydın’a ait bir binaydı.

 

Özler konuyu gündeme getirdiğinde Büyükgöz’ün ‘Sessiz Devrim’ propagandasına atıfta bulundu. Büyükgöz de bu kinayeli yaklaşımın yanlış olduğunu, kaçak çatıya dair ihbarı meclis toplantısından bir saat önce edindiğini, gereğinin yapılacağını söyledi.

 

Bu kaçakta sorgulanması gereken şudur:

 

Köylerde, çivi üstüne çivi çaktırmayan, ne var ne yoksa uydudan takip eden sistem Gebze’nin göbeğindeki kaçağı nasıl fark etmedi ve ihbar üzerine farkına vardı?

 

O ihbarda bulunulmasaydı, kimse ses seda edecek miydi?

 

Yanıtlar bence basit. Birilerinin siyasi ağırlığı ile ‘kim yaptı’ya gidecekti.

 

 

Başkan Büyükgöz, kaçak çatının zanlılarını da biliyordu ve fena halde sıkışmıştı. Sığınacak bir dal aradı ve Başçiftçi’nin bir süre önce Hasköy Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı sıfatıyla kendisine gerçekleştirdiği ziyarete sığındı. Balçık’taki mera alanının sanayiye dönüşmemesi için çaba ve girişimlerde bulunan Büyükgöz’ün o ziyarette kendisinden yer talebinde bulunduğuna getirdi konuyu.

 

Tartışmalar esnasında gelen itirazlar üzerine de Başçiftçi’nin şahsı için değil küçük sanayi sitesi için yer talebinde bulunduğunu yine Büyükgöz’ün kendisi dile getirdi.

 

Halil İbrahim Başçiftçi ile konuştum. Mesele, Başçiftçi’nin izahı ile şöyle:

 

Sanayi sitelerinin olduğu bölgedeki trafik sorunu ve Büyükşehir’in çalışmaları üzerine Büyükgöz ile görüşen Hasköy Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Başçiftçi sitenin günümüz itibariyle ihtiyaca yanıt vermediğini, mevcut yerinin takasıyla birlikte yeni planlanacak bir yere taşınması gerektiğini kaydetti. Ve o görüşmede Balçık’taki arazi alternatif olarak gündeme gelmedi, önerilmedi.

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz şahsında bir AKP’linin, üstelik yanlış anlaşılmaya dair uyarı üzerine bizzat, “Kendisi için bir yer istemedi” demesine karşın CHP’de bir kesim tarafından, “Kendisi için yer istedi…” üzerinden propaganda yürütmesi, bence siyaseten akıl alır gibi değil.

 

Ötesinde, ahlaki ve doğru da değil.

 

Zaten beni bu yorumu yazmaya iten de bu haksızlık oldu.

 

Gebze Belediye Meclisi CHP Grubu içinde başta Balçık’taki meraların sanayiye dönüşmesine karşı verilen mücadele, gösterilen tepkide konuyu sonuna kadar sürükleyen iki isimden biri, Halil İbrahim Başçiftçi. Diğeri Saide Arslan Çalışkan.

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün bu ikili üzerine oynaması da tesadüf olmasa gerek.

 

Hiçbir AKP’linin yapmadığı şekilde CHP içinden kendilerine haksız bir şekilde yüklenilmesinin bence gerekçeleri, detayları, zararları ziyanları üzerine yorumu uzatmak istemiyorum.

 

Ama yazık, ötesinde ayıp ediyorlar.

 

Tanık olduğum bir diyalog üzerinden bağlıyorum.

 

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz’ün kendisinin de o toplantıda ifade ettiği gibi;

 

Halil İbrahim Başçiftçi, Büyükgöz’den şahsı için bir talepte bulunmadı..

Bu yazı toplam 6687 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi