Halil Yeni

Halil Yeni

Ayarını Bozduğun Kantar

Ayarını Bozduğun Kantar

Sağ olsun AKP iktidara geldiği günden bu zamana doğruluk o kadar şaşmış, adaletsizlik o kadar meşrulaşmış ki, Yolsuzluk iddiasıyla birkaç Bakan oğlu, önemli üç beş iş adamı gözaltına alınınca, Soruşturmanın altında buna cesaret edebilecek ‘’Büyük güçlerin’’ olabileceğini düşünür olduk.

 

 

Başbakanın dilinden düşürmediği Seçilmişlerin ‘’Sandık demokrasisi’’ işte bu kadar. Artık kendilerinin bilgisi dışında gerçekleşen hiçbir şeye katlanamıyorlar. Gezi eylemlerinde onlarca ölüm, yüzlerce yaralı, binlerce işkence olsun bir polisi görevden alma, yolsuzluk operasyonunun sonu AKP’ye dokunsun, çocukları bir gece karakolda tutulsun Soruşturmayı yürüten, yürütmeyen neredeyse tüm Emniyet müdürlerini anında görevden al.

 

Böylece yolsuzluktan ve hırsızlıktan yüzü dahi kızarmayanlar, Kendilerine yapılan operasyonu da fırsata çevirmiş oluyor.  Birçok daire, emniyet ve kuruluşta ki değişikliklere bakın. AKP’ci olmayanlar görevden alınırken yerlerine AKP’ye yakın olanlar yerleştiriliyor. Ve Ülkenin tüm değerlerini son damlasına kadar sömürenler birde çıkmış hala mazlum edebiyatı yapıyor.

 

Bazen düşünmüyor değilim açığa çıkan bu yolsuzluğu ve hırsızlığı biz yaptık da haberimiz mi yok? Onca delil, Onca kanıt, onca telefon görüşmesi, onca fotoğraf, yenilen rüşvetler, evlerden çıkan paralar… Hiç bir şey Başbakanın umurunda değil. Hala ‘’Gezi’’ diyor. ‘’Çete var’’ diyor. ‘’illegal örgütler’’ diyor. ‘’bizi bitirmek istiyorlar’ diyor ‘’Boyun eğmeyeceğini’’ söylüyor. Ortaya çıkan kanıtları, Bakanların ve çocuklarının indirdiği paralarıysa açıklayan yok.

 

Biraz bakındım etrafıma da şimdi AKP’ye oy verenler diyor ki ‘’Efendim bu AKP’yi bitirmek için tezgâhlanan bir oyun olabilir.’’ Bende soruyorum. Hadi biz solcuyuz diye yıllarca bizlere inanılmadı, be kardeşim Gezi direnişinde başınıza taç ettiğiniz Emniyet görevlilerine, yaptığı operasyonlarla sevginizi kazanan savcılarınıza ve büyük saygıyla sahiplendiğiniz Gülen Hocanıza da mı güveniniz kalmadı?

 

AKP iktidarında zenginliklerine zenginlik katan Patronların savunusu da şu ‘’Bu operasyon ekonomimize zarar veriyor.’’ İyi de kardeşim ‘’Ekonomi zarara uğrayacak’’ diye bu ülke de hukuk işlemeyecek mi? Kaldı ki KCK, Oda TV, Hopa, Gezi, Ergenekon, Devrimci karargâh, Balyoz ve adı aklıma gelmeyen birçok operasyonda ‘’Ekonominin zarara uğrayacak’’ olma ihtimali bile umurunuzda değildi. Ekonominin menfaatleri AKP Söz konusu olunca mı aklınıza geldi?

 

 

Şimdi sosyal medyada operasyonla ilgili şaşkına dönen insanlara gülüp esrisini yapıyor olmamız hırsızlığa alışık olduğumuzdan yolsuzluğu yadırgamadığımızdan değil, 11 yıldır Ülkeyi operasyonlarla yöneten AKP’nin başına da aynı şeyin gelmesidir. Eee nedemişler ‘’ Ayarını bozduğun kantar, günü gelir senide tartar.’’ 

Bu yazı toplam 1169 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi