Halil Yeni

Halil Yeni

Ayağa Kalk Berkin Elvan Ayağa Kalk

Ayağa Kalk Berkin Elvan Ayağa Kalk

Ekmek almak için, koşar adım bakkala gittin, kapı zilindeydi kulaklarımız bekledik gelmedin. Şimdi annenin sofraya koyduğu çay, bardakta soğuyor. Ayağa kalk Berkin Elvan, Haziran direnişi seni bekliyor.

 

 

Yurdumun en acı günlerinde ustaları, 17 yaşındaki çocuklar için ‘’Asmayıp da besleyelim mi? ‘’ demişti.  Yıllar sonra çırakları, seni komaya sokan polisler için ‘’Destan yazdılar’’ dedi. Sen Ayağa kalk Berkin Evlan, Erdal Eren çocuk olmanın bedelini 33 yıl önce hepinizin adına ödedi.  

 

Aylardır komadasın. Soruşturmanda bir adım ilerleme olmadı. Yargıya sesini duyurmak isteyen annen tartaklandı, baban tokatlandı, avukatların biber gazı eşliğinde coplandı. Hükümet adına kapını sivil polislerden gayrı kimse çalmadı. Ayağa kalk Berkin Elvan, Bekir Bozdağ Hacı Bektaş’ta yediği yumruk sonrası adaleti hatırladı. 

 

Hazirandı. Mezar taşlarına Mehmet, Abdullah, Ethem, Ali İsmail yazıldı. Katiller hükümet korumasında, anneler ‘’oğlum gelir’’ diye pencere kenarındaydı. An ve an yanımızdaydı ayrılık. Yaşlısıyla genci acil servislerde kan kaybındaydı. Sen dünyanın bütün öldürülen çocukları için ayağa kalk Berkin Elvan, Başbakan sadece mısırda öldürülen Esma kardeşin için ağladı.

 

İnsanlık ve vicdan parçalanırken gazete manşetlerinde dilim, dilim ayağa kalk Berkin Elvan, köyüne karakol değil okul istediği için öldürülen Medeni Yıldırım için.

 

Sen gezi parkında savunulan en güzel fidansın. Sıkı tuttun toprağına kalleşler dallarını koparmasın. Yık barikatı, en hırçın dereler gibi hayatın köküne ak, seni hastaneden kovmak isteyen korkaklar için değil Berkin Elvan, hayatta tutmak isteyen doktorların için ayağa kalk.

 

Henüz çok erken, zamansız gidişleri yırt at, yaklaştırma yanına celladı, tükür yüzüne iki tokat çak, bahçeye kaçan topun için, yarım kalan sözün için, matematik dersinden sıkılıp defterinin arasına çaktırmadan adını yazdığın gizli sevgilin için Berkin Elvan, ayağa kalk.

 

 

Kalk ki yeşersin haziran çiçeğim, kalk ki kalın kaşlarından öpmeye geleceğim. ‘’Güzel günler göreceğiz çocuklar’’ diyen Nazım usta için, ‘’Bir umudum sizde’’ diyen Ahmet Arif için, haziran direnişinde öldürülen abilerin için…  Sana bağışladılar ömürlerini, beş yedek canın daha var senin. Hayata onların gözleriyle de bak, hadi Berkin Elvan, Hadi evlat, Hadi kardeş ağaya kalk.

Bu yazı toplam 1080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi