Aktan Uslu

Aktan Uslu

Avukat katilini de Avukat savunacak ve hiçbir Avukat…

Avukat katilini de Avukat savunacak ve hiçbir Avukat…

Avukat taraf değildir, avukatı dosyalarla özleştirenleri, düşman görenleri de Allah'a havale ediyorum!

Biliyor musunuz, meslektaşımızı katleden kişiyi savunmak için de bir avukat görev alacak. Özel bir avukatı yok ise baro tarafından kendisine avukat atanacak.

İşte avukatlık böyle bir meslektir! Anlayana...

 

Avukat Güler Şahin GENÇAY

**

 

Hak arama özgürlüğünün teminatı konumunda bulunan avukatlar, adalete olan güveninin, birey hak ve özgürlüklerin korunmasının teminatıdır. Genç bir fidanın görevini ifa ederken katledilmesine ilişkin haber altına abuk subuk, yakışıksız, nefret söylemi içeren, şiddeti öven yorumlar yapanları da kınıyorum.

 

Avukat Resul TAT

 

**

İsimleri bende kalmak kaydıyla..

Gebze’den aktif siyasetin içinde yer alan bir avukat, ilk eşinden boşanma aşamasında olan Gebze’den bir gazetecinin evine haciz işlemi gerekçesiyle gittiği gerekçesiyle, sırf o gerekçeyle o gazetecinin aleyhine takındığı tutuma anlam veremediğinden yakınıp durmuştu bir zamanlar.

Yine aktif siyaset içinde yer alan bir başka avukat, alacaklı takip işlerini üstlendiği kamu hizmeti veren özel şirketin bir dosyasındaki işlemden ötürü, partilisi tarafından sosyal medyada, adı kullanılmasa da nokta atışlı bir tarifle hedef tahtasına konduğundan yakındı.

Şahsım adına..

Gebze’de bir dönemler sendikacı hariç her şeye benzeyen ama Gebze’de bir sendikanın şube başkanlığını işgal ettiğini düşündüğüm bir zevatın

Sendikasını eleştiren sendika üyesi bir emekçiye basın toplantısındaki aleni hakaretleri sonrası,

Hakarete uğrayan emekçinin açtığı davada sendikacının savunmasını üstlenen bir avukata,

Haber ve yorumlarım üzerinden değil ama bireysel bir tavır takınmış selamı sabahı kesmiştim.

 Siyasi kimlik ve duruşu ile davayla örtüştürmediğimden ötürü.

Sana mı kaldı bu davada bu zevatı savunmak!”

**

Gebze’de 10 bin TL’lik bir haciz işlemi yaparken öldürülen, bence mesleğinin şehidi olan İstanbul Barosu’na kayıtlı Avukat Ersin Arslan’a dair bazı haberlerin altındaki yorumlar, toplum olarak nereye gittiğimizin sorgulanmasını gerektiren yorum ve ifadelerdir.

Bu yaklaşımlara Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı sonrası da, yerelimizden dahi üzülerek tanık olduk.

Yerelimizden MHP Derince İlçe Başkanı Zeki Omurca’nın saldırıya dair yaptığı, Ne oldu geleceği olmayan partinin genel başkan yardımcısı Selçuk Özdağ” paylaşımı ile birlikte

Daha da ötesinde Özdağ’a yönelik saldırıyı soruşturan savcı Alparslan Tufan’a tehdit eden MHP’liler / Ülkü Ocaklılar arasında MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un da yer alması…

En kibar ifadeyle, bence, emperyalizm milliyetçiliğidir, ötesi değildir.

Tüm bunlardan daha vahim olmak kaydıyla Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün akla zarar suskunluğu sonrası..

Gebze’de Avukat Ersin Arslan’a yönelik saldırıyı kınamasının gazeteciliğin ötesinden bir yurttaş olarak şahsımdaki karşılığı şudur: “Hadi oradan be…

**

Hukukta savunmanın bir diğer sancısı, herkesin savunma hakkının hakkı ile birlikte avukatın, savunduğu kişiyle suçlandığı konuyla özdeşleştirilmesidir.

Bu örneklememde isim açmamda sorun yok.

Örneğin Avukat Yüksel Genç.

Gebze’de gerek PKK gerek FETÖ’den tutuklu tutuksuz yargılanan bazı kişilerin savunmasını üstlendiği gerekçesiyle..

Üstelik ve ne yazık ki bir zamanlar Gebze’de bir gazete tarafından dahi hedef tahtasına konulmuştur.

Adı ironik bir ifadeyle, “Tüm teröristlerin avukatı”na dahi çıkmıştır.

Memleket…

Adil yargılanma talebinde bulunan siyasetçilerin dahi hedefe konduğu bir hale gelmiş..

Aktif siyasette istisnasız herkes için adil yargılanma isteyen partiler ve sözcüleri, adil yargılanmasını istedikleri kişilere yönelik suçlamalar üzerinden yaftalanmıştır.

Daha çok yeni sayılır..

Ölüm orucunu asla ve asla savunmamakla, bir tepki biçimi olarak kutsamamakla birlikte bu ülkede bir avukat..

Ebru Timtik..

Savunmasını üstlendiği kişinin siyaseti ile özdeşleştirilip türlü gerekçelerle tutuklu yargılanan Timtik adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucunda 27 Ağustos 2020’de hayatını kaybetmiş..

15 Eylül 2020’de ise ÇHD davasında kararını veren Yargıtay, ölüm orucunda yaşamını yitiren Ebru Timtik’e verilen cezayı bozmuştu.

Hani bildik bir tabirdir ya: Geciken adalet, adalet değildir

**

Avukat Ersin Arslan’ın Gebze’de görevinin başında öldürülerek –bence- şehit edilmesi sonrasına Gebze Bölgesi’ndeki avukatlar sosyal medyadan tepkilerini ifade etti.

Her ikisi de AKP’li…

Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri Meclis üyesi Avukat Güler Şahin Gençay ile Kocaeli Büyükşehir ve Gebze Belediyeleri eski Meclis üyesi Avukat Resul Tat’ın tepkilerinden cımbızladığım örneklerden birinde cinayet sonrası kimi çevrelerin gösterdiği, insanlığımızı sorgulatan yaklaşımlara tepki var.

Diğerinde ise bir gerçekliğe dikkat çekiliyor.

Avukat Ersin Arslan’ın katilini..

Şayet kendisini savunacak bir avukat bulamaması halinde Baro..

Kuvvetle muhtemel Kocaeli Barosu’nun atayacağı bir avukat savunacak ve şuna eminim: Hiçbir avukat, hangi şekilde olursa olsun avukat katilinin savunmasını üstlenecek avukata, atarlanmayacak..

Tüm söyleyeceklerim, şimdilik budur.

Başka da diyecek sözüm, şimdilik yoktur.

Bu yazı toplam 2694 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi