Halil Yeni

Halil Yeni

ASKIDA KİTAP VAR

ASKIDA KİTAP VAR

 

Kitap bilmediğimiz hayatları anlatır. Tanımadığımız insanlarla tanıştırır. Bambaşka dünyaların kapılarını aralar. Tarihten şiire, öyküden romana, düz yazıdan siyasi anlatılara kadar insan aklının ufkunu geliştirir. Kitap bu yüzden önemlidir.

 

Birbirinden farklı konularda kitapların, dergilerin ve çeşitli yayınların satıldığı yerlere kitabevleri denir. Fakat kimileri var ki bundan çok daha fazlasını sunar okura. Özgürlük Kitap ve Sahaf Evi de bunlardan biri. Aralık 2013 Tarihinde açıldı. Tahir Canan ve Oğlu İlhan Canan’ın yoğun emekleri, sevenlerinin ve ailesinin desteğiyle kuruldu. Birçok sanatçı ve aydının katıldığı imza günleri, söyleşiler ve şenlikler düzenlendi. Kent insanını meydanlarda, salonlarda yada kendi evinde kitaplarla, yazarlarla buluşturdu.

 

‘’Özgürlük ve Umut Şenliği’’ adı altında çamlık parkında iki büyük kitap ve yazar şenliği gerçekleştirildi. Birincisinde Eşber Yağmurdereli, Mehmet ESATOĞLU ve Sezai SARIOĞLU gibi aydınları kent insanlarıyla yan yana getirdiler. İkinci şenliğe ise başta yerel yazarlar olmak üzere, Tahir Şilkan, B. Sadık Albayrak, Refik Köksal gibi aydınlar, tiyatro ve müzik grupları da katıldı. 

 

Sonra okullara yönelik projeler geliştirdiler. Gebze de gerçekleşen ilklerden biriydi. Dar gelirli ailelerin ve çocuklarının yaşadığı mahallelerde öğrencilerin yazarlarla buluşması ve yaşıtlarının yararlandığı hizmetlerden faydalanmasını sağlamak amacı ile “Okulumuza Kitap İstiyoruz yazarını da” adlı bir proje başlatıldı. Özgürlük Kitabevi tarafından başlatılan bu önemli proje kapsamında dar gelirli öğrencilerle yazarların buluşturulması ve kitabın sevdirilmesi amaçlanıyordu. Sonra çalışma kapsamı genişletildi ve kitap çalışması binlerce öğrenciyi, yüzlerce öğretmeni, onlarca yazarla buluşturdu. 

 

Şimdi Özgürlük Kitap ve Sahaf evi yeni döneme yeni bir projeyle giriyor. Projenin adı ‘’Askıda Kitap Var...’’ bu kampanya ile Özgürlük Kitabevine uğrayarak. Kitapseverlerin başlattığı askıda kitap projesinden kitap edinebilir ya da sizde başkalarının kitap okuyabilmesine destek olmak için askıya kitap bırakabilirsiniz.

 

Kitabevine kitap getiren arkadaşların askıya bıraktığı kitaptan almak isteyen kişi adını soyadını telefon bilgisini bırakıp istediği kitabı alabilir, ya da askıya kitap bırakabilir.

 

Birbirinden değerli çalışmalara imza atan Özgürlük Kitap ve Sahaf evini, kente yaptığı katkılarından dolayı tebrik ediyor, yeni dönemde yapacağı çalışmalarda başarılar diliyorum.

 

Bu yazı toplam 1534 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi