Aktan Uslu

Aktan Uslu

Alım gücü düşerken alışveriş festivali

Alım gücü düşerken alışveriş festivali

Gerek ülke geneli, gerek bölgemiz yerelinde yaşanan gelişmelere ne gözle bakıyorsunuz bilemem ama ben bazen yönetim kademelerinde yer alanlar ile farklı bir dünya veya ülkede yaşadığımız hissine kapılıyorum.

Şöyle ki;

Gebze’de 19-23 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek alışveriş festivalinin hangi akla hizmet olduğuna dair derin endişelerim var.

Festivalin paydaşları arasında yer alan Gebze Ticaret Odası benim gözlemleyebildiğim kadarıyla belki de ilk defa esnaf lehine bir icraatın içinde ama zamanlama hatası var.

Etkinliğin duyurusu festivalin destekçilerinden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

İlgili haber metninin giriş cümlesinde, “Desteklediği sosyal etkinliklerle vatandaşların hayatına renk katan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir sosyal çalışmaya daha desteğini sunuyor”, eksik olmasınlar.

Haber metnindeki bir diğer iddiaya göre Gebze söz konusu festival ile şenlenecek, hakkımızda hayırlısı.

15 Temmuz’un yıldönümünde, selaların hemen ardından açıklanan yeni vergi ve zamlardan ötürü selaların ne için okunduğuna dair ironik yaklaşımlara da tanık olmuştuk.

Asgari ücrete olsun, kısmen yapılan emekli zamları olsun “zamlı” maaşlar daha aile bütçelerine girmeden neye uğradığımızı şaşırttılar.

Geçtiğimiz günlerde Darıca Gazetesi’nin sitesinde denk geldi. İlçede toplu taşımacılık yapan esnaf benzin ve mazota yapılan son zamların ardından neredeyse kontak kapatma resti çekti. Toplu taşımaya yeni ve okkalı bir zammın eli kulağında kanaatindeyim.

Evlerimize gelen su faturalarında adı konmamış bir artış var. Bindik bir alamete, gidiyoruz kimbilir nereye?

Apayrı bir yorum konusu da olabilir ancak önemli bir örnektir. Çayırova Belediyesi’nin eğitim ve spor kulübü var. Başta çocuklar ve gençlerin spora yönlendirilmesi, spor yapmalarına eyvallah. Ancak devasa rakamlı transferler sonrası 1’nci Lig’e yükselen basketbol takımı için bu sezon da yine aynı yönteme yönelinmesi neyin nesi?

Yeni zam ve vergiler ile halkın gırtlağına çökülmüşken kamudaki savurganlığın mantıklı bir izahı var mı?

Halkın alım gücünün böylesine dip yaptığı bir süreçte Gebze Alışveriş Festivali düzenlemek kara mizah içeriyor.

Kentin yönetim kademelerinde yer alanların kent ve ülke gerçeklerini kavramaları gerektiği kanaatindeyim.

KBB Başkanı Tahir Büyükakın da katılacak olursa beraberinde TOGG marka makam aracını getirip vatandaşa gösterdiğinde de gerçeklerin üstü örtülmüyor.

TOOG’u değil satın almak; oto kiralama şirketlerinin deposuna girdiğinde değil kiralayacak, deposunu dolduracak ekonomik güce sahip olmayan yurdum insanından TOGG ile övünmesini bekleyerek de yine aynı gerçekler, halının altına süpürülmüş olmuyor.

Mevcut koşullar ve şartlarda Gebze Alışveriş Festivali bir zamanlama hatasının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi’nden ilgili odaların başkanlarına, hangi ülkede hangi koşullarda yaşadıklarının sorgulanmasına açık bir vakadır…

Bu yazı toplam 6594 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Aktan Uslu Arşivi