Güven Çağlayan

Güven Çağlayan

Öz Kaynak! 

Öz Kaynak! 

Şimdiye kadar gidilen yollar hep aynı yere çıktı, şimdi yeni yollar keşfetmek lazım!
Gebzespor’u 15 yıldır çok yakından takip ederim, onlarca Başkan ve hoca geldi. Yüzlerce  yönetici, futbolcu geldi geçti.
Bakış açısı farklı olan, bir vizyon ve misyon belirleyip bu çizgiden şaşmadan devam eden, kırmızı çizgilerini belirleyip bundan taviz vermeyen 1-2 başkan dışında kimseyi görmedim. Onlar da başarıyı yakaladı ancak istikrar noktasında camiadan hak ettikleri desteği göremediler.
Recep Avcı yönetimi başarılı olmak istiyorsa daha önce denenmemiş yolları denemesi gerekiyor. 
Bir camiayı yönetiyorsan, 15 gün düşünüp en doğru kararları alıp bu kararlardan asla esneme yapmadan devam etmesi gerekir. Taraftarlarla ilgili bir karar alınacaksa bu çok net olmalı ve bundan taviz verilmemeli, medyayla ilgili, tesis içindeki disiplin ve işleyişle ilgili, transfer ve ödemeler noktasında herşeyin mutlak suretle samimiyet ve şeffaflık üzerine kurulmalı. Bir söz veriliyorsa yapılmalı.
100 bin TL’lik futbolcu alıp parasını ödeyemeyip huzursuzluk çıkacağına 40 bin TL’lik futbolcu alınsın ödemesi düzgün bir şekilde yapılsın Gebzespor 30-40 bin TL’lik futbolcularla başarılı olur. Gebzespor arması ve forması bulunduğu ligde her zaman zirveye oynar, yeterki yalansız düzgün yönetilsin. 
Gebze küçük bir yer, Bir futbolcuyu, tesislerde Gebzespor’a  hizmet eden bir aşçıyı kandırmak demek Gebzespor’a ihanet etmek demektir.
Bunların konuşulduğu bir yere, ne Belediye Başkanı, ne iş adamı, ne de hiç kimse destek vermez ve sonuna kadar da haklıdır.
Kulübe giren ekmek parasının hesabı verilmeli. Şu para şuradan geldi, şuraya ödendi denirse o Gebzespor’a herkes elinden gelen desteği verir. 
Gelen paraların nerelere gittiği belli olmazsa Gebzespor ekmeğe muhtaç kalır. 
2001-2002 yıllarında Oktay Demircan ve Serkan Esen dışında filiz lisansı Gebzespor’da çıkıp profesyonel olan futbolcu neredeyse yok. 
Gebze 82 ilden 82 farklı insanı içinde barındırıyor. Buradan kalecide, stoperde orta sahada forvette çıkar, her tipten her fizikten oyuncu var. Yeterki altyapıya önem verin, oyuncu tarayın. 
Geçen sene altyapıda biraz kıpırdanma oldu, altyapı takımları Türkiye şampiyonalarına katıldı, 2.lig altyapı takımlarını dize getirdi. 
Hazine altyapı da yetiştir, sat para kazan! 
Şehir ayaklansın!  Gebzespor Altyapısı Özerk olmalı, kongre olsa da Başkan değişse de Altyapı daki isimler değişmemeli. 
A takımda Gebze’li 4-5 oyuncu oynasın! 
Dışardan 100-150 bin TL’ye getirip küme düştüğünüz adamlardan daha yürekli oynarlar! Düşeceksek onlarla düşelim. Bir yıl sonra onlarla çıkarız. 
Gebzespor bir futbol kulübüdür.
Bir bakkal, çakkal değildir. Futbolu kim yönetmelidir, futbolun içinden gelenler yönetmelidir. 15 yıldır Gebzespor’un yönetiminde eskiden futbol oynamış, o toprağın nefesini solumuş yada Gebzespor forması giymiş bir tane adam aktif görev aldı mı? Yada kaç kişi aldı? 
Ali Dülger’ler, Yaşar Aydın’lar, Murat Erensoy’lar, Teoman Hayrettin Gürlüler’in futbol bilgilerinden, çevrelerinden neden faydalanmıyoruz! Yıllardır BAL liginde kıvranıp duran bu takımı onlar bu kadar mı kötü idare ederlerdi. Diğer hocalar, menajerler gibi 100 bin peşinatı dümenlerle cebine koyup, kulübün sistemine, geleceğine  hiçbir şey katmadan ilk fırsatta kaçarlar mıydı? Bir tane hata yapmaya çekinirlerdi, biz insanların yüzüne nasıl bakacağız, Gebze’de nasıl dolaşacağız diye on kez düşünüp en doğru kararı verirlerdi. 
300-400 tane üst düzey profesyonel maç oynamış, bu işlerin eğitimini almış isimlerin futbol bilgisini tartışanlar futbola dair hiçbir lisanslı geçmişi yok! İşte Gebzespor’un dar zihniyeti budur! Başarısızlığın, bugüne kadar yaşanan tüm rezilliklerin nedenleri bunlardır. Çok zor ancak, Gebzespor bu dar zihniyetten kurtulduğu dönem ayağa kalkacaktır. 
Bu arada İlimtepe Kullar önemli transferler yapıyor. Bu işin şakası olmaz. Bir anca önce gidenlerin yeri en az 3-4 tane kaliteli isimlerle doldurulmalı. Bu ligden düşerse Gebzespor kalkamaz! 

Bu yazı toplam 4631 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Güven Çağlayan Arşivi