Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atamaları Gündemde!

Kabine Toplantısı Ne Zaman Yapılacak? Öğretmen Atamaları Gündemde!

Herkesin merakla beklediği Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak, bu hafta var mı ve saat kaçta başlayacak? İç ve dış siyasetin yanı sıra ekonomik gelişmelerin masaya yatırıldığı bu önemli toplantıda hangi konular ele alınacak? İşte, 29 Nisan 2024 Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine Toplantısı'nın detayları...

Son olarak 16 Nisan'da yapılan Kabine Toplantısı'nın ardından, yeni toplantının tarihi gündemdeki yerini aldı. Genellikle her 14 günde bir düzenlenen toplantının, önümüzdeki hafta 30 Nisan tarihinde yapılması bekleniyor. Resmi açıklama henüz yapılmamış olsa da, toplantının tarih ve saat detayları için gözler hükümetin yapacağı duyuruya çevrildi.

Kabine Toplantısı'nda Neler Görüşülecek?

Toplantının en önemli gündem maddesi, on binlerce öğretmen adayının merakla beklediği öğretmen atamaları olacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamaların kabine toplantısında açıklanacağını işaret etmişti. Bakan Tekin, "Biz ihtiyaçlarımızı tamamladık. Hazine ve Maliye Bakanlığımız ve Sayın Cumhurbaşkanımızla rakamı belirleyeceğiz. Biz rakamda uzlaştık zaten. Önümüzdeki hafta eğer Kabine Toplantısı olursa o gün açıklanmış olacak," dedi.

Son Kabine Toplantısı'nda Hangi Kararlar Alındı?

Son toplantıda, İran ile İsrail arasındaki gerilim başlıca konu olarak ele alındı. Türkiye'nin bu gerilimi azaltmak için yürüttüğü diplomasi trafiği masaya yatırıldı. Ayrıca, sınır ötesi terörle mücadele operasyonları da gündemin sıcak başlıklarından biri oldu. Özellikle, Irak'ın kuzeyinde yürütülen terörle mücadele operasyonlarının yaz döneminde genişletilmesi planları değerlendirildi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.