KOCAELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ATAMALAR

KOCAELİ MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ VE ATAMALAR

 

 

Usulsüz bir şekilde görevden alınan Eğitim Sen üyesi okul müdürlerinin açtığı 4. davalarda da mahkeme yapılan işlemlerdeki usulsüzlükleri tekrar ortaya koydu. Ancak Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın “Bizim olduğumuz dönemde mahkeme kararının gereği aynen yerine getirilir.” sözünün Kocaeli’nde yerine getirilmemesi neyin göstergesidir?  Mahkeme kararları bazı illerde “esasa uygun” uygulanırken Kocaeli’nde ısrarla hukuksuzluk devam ettirilmeye çalışılıyor. Yoksa burada başka bir örgütlülük mü var?

Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz’ın Meclisteki “Bakın, gerek bürokrasinin gerekse de bu görevde bulunan siyasilerin bir mahkeme kararını yerine getirmemesi hukuku ihlaldir. Bürokratların da suçu olur, siyasi yöneticilerin de suçu olur.” ifadesi bizim için önemlidir. Ancak bu ifadeye rağmen hukukun gereğini yerine getirmeyenlerle ilgili yapılacaklar şu aşamada daha büyük bir önem ifade etmektedir. Bu doğrultuda burada görevlerini yerine getirmeyen, kamu görevlileri ile ilgili işlem yapılması gerektiğini düşünüyoruz.

***

Darıca Neşet Yalçın Anadolu Lisesi’nde 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında, alan ve ders seçiminde okulda paket program uygulamasına gidilmiştir. Örneğin, öğrencilerin tarih dersi istekleri dikkate alınmadan, okul kendince paket ders programları hazırlayarak öğrencilerimizin taleplerini dikkate alınmamıştır. Bu uygulamada özellikle paket program üzerinde yapılan ders seçimlerinden dolayı norm kadro kendilerine göre okul idaresi tarafından belirlenmiştir. Alan ve ders seçimi öğrencilerin ilgi ve isteklerini yapılması gerektiği ibaresi ilgili yönetmeliklerde belirtilmesine göre, okul idaremiz seçilecek dersler ile ilgili yönetmeliklerin dışında okul idaresi kendi bir tasarruf uygulamıştır. Okulun bu uygulaması da ilgili yönetmeliklere aykırıdır. Bunun sonucunda norm fazlası olarak ortaya çıkan öğretmenler oluşmuştur. Norm fazlası olan öğretmenlere özel eğitim okullarında, özel eğitim sınıflarında ve evde eğitim hizmetleri, hastane sınıfları, kapsamında kurs açılması, düzenlenmesi, bakanlık tarafından planlanmıştır. Bu doğrultuda kurslar 29 Ağustos-9 Eylül 2016 tarihleri arasında düzenleneceği belirtilmiştir. Kurslara katılmak için ilgili okul olan DARICA - Öğretmen Füsun Erdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne giden öğretmenler burada böyle bir kursun düzenlenmediğini görmüşlerdir.

 

Hem il-ilçe, hem de okul müdürlüklerinde liyakata bağlı hak-hukuk, adalet çerçevesinde seçilmeyen idareciler eğitim-öğretimin önünde engel hale geliyorlar. Yöneticilerin bir siyasi partiye, sendikaya, cemaate yakın olması idareci olması için yeterli değildir. Bu ülkemize yapılmış en büyük haksızlıktır. Bunun en belirgin örneğini 15 Temmuz darbe girişiminde gördük. Bu kişileri ülkemiz yerine kişilere ve cemaatlere biat ettikleri ortadadır. En kısa zamanda bu durumda olan haksız uygulamaların giderilmesi, görevlerini yerine getirmeyen idarecilerin de geri çekilmesi ülkemizin yararınadır. Uygulamaları hala sendika, cemaat, siyasi parti üstünden yürüten idareciler hakkında da işlemler yapılmalıdır. Bu tip uygulamalar yasalar ve yönetmelikler nezdinde suç içerir, herkesi hukuka davet ediyoruz.  

Bu yazı toplam 102 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi