Kılıçdaroğlu’ndan ‘erken seçim’ çağrısı

Kılıçdaroğlu’ndan ‘erken seçim’ çağrısı

CNN Türk canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'deki istifa operasyonundan, FETÖ soruşturmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda...

CNN Türk canlı yayınında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'deki istifa operasyonundan, FETÖ soruşturmalarına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu. Partisinin son grup toplantısında yaptığı "erken seçim" çağrısını da yineleyen CHP lideri "Bugün Türkiye yönetilmiyor. En büyük telaşlarını biliyorum. Ekonomi daha da kötüye gidecek. Hodri meydan diyorum. Yerel seçimse yerel seçim, genel seçimse genel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimiyse cumhurbaşkanlığı seçimi" diye konuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CNN TÜRK’te ‘Gece Görüşü’ programında gazeteciler; Hande Fırat, Abdulkadir Selvi, Serpil Çevikcan ve Erdem Gül’ün sorularını yanıtladı. Yerel ve genel seçimler konusunda “Hodri meydan” mesajını yineleyen Kılıçdaroğlu “Hem hazırız hem de alacağız” dedi.  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki yapılaşma için sarf ettiği “İstanbul’a ihanet ettik” sözlerine de değinen CHP lideri, daha önce ortaya çıkan ‘kupon arazi’ tartışmalarını hatırlatarak “Bir ülkenin başbakanı, cumhurbaşkanı neden bir arsanın alım satımıyla ilgilenir?” diye tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP’li vekil Enis Berberoğlu için ise “Olmayan bir suçtan hapiste. Milletvekili yargılanabilir ama tutuklanamaz. Bütün milletvekillerinin serbest bırakılması kanısındayız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satırbaşları özetle şöyle;

DENİZ BAYKAL’IN SAĞLIK DURUMU

Yakından izliyoruz. Arkadaşlarımız sürekli oradalar. Buraya gelmeden önce Deniz beyin doktoruyla görüştüm. İyileşmeye doğru bazı gelişmelerin olduğunu ifade etti. Sağlığına kavuşması en önemli temennimiz. Deniz bey için ne gerekiyorsa hekimler seferber olmuş durumda. Yürekten teşekkür ediyoruz. Bütün dualarımız Deniz beyle..

Tıbben ne gerekiyorsa yapılıyor. Ailesinin talebi üzerine doktor getirildi. Ailenin isteği üzerine başka bir doktor görsün diye getirildi. Bakıldı, göründü. Hastanenin yaptığı işlemlerin doğru olduğu belirlendi. Bu bir denetim değil. Hastane bunu da reddetmedi.

ERKEN YEREL SEÇİM TARTIŞMASI

Bizim varlık nedenimiz demokrasi. nüfusunun yarısı tarafından seçilen belediye başkanları tarafından yönetilmesi gerekirken bakıyorsunuz bu belediye başkanlarının bazıları görevden alınıyor ya da istifa ettiriliyor. Bu çağrıyı niye yapıyoruz. Demokrasinin namusunu kurtarmak için yapıyoruz. Bu belediye başkanlarını ben seçmedim. Ben de oyumu verdim biri seçildi. Seçimle gelen seçimle gider. Yolsuzluğu varsa ne yapılması gerektiği açıktır. Bu süreci yok ediyorsunuz. Bir kısmını kayyum atayarak görevden alıyorsunuz. diğerlerini istifaya zorluyorsunuz. Ya da gereğini yaparız diyorsunuz. Ne demek gereğini yaparım? İstifa etmezsen hapishaneye gönderirim. Bu aşağılayıcı bir suçlama. Seçilen bir kişiyi bir başka otorite bir oydan fazla yetkisi olmayan kişinin istifaya zorlaması doğru değil. Seçimle gelen belediye başkanı yoksa orada demokrasiden söz edilmez. Demokrasinin namusunu kurtaralım. Demokratik yollar tıkanmamış olur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.