Kocaeli Valiliği'nden, rehine olayı ile ilgili açıklama

Kocaeli Valiliği'nden, rehine olayı ile ilgili açıklama

Gebze'de bir fabrikada yaşanan rehine krizi yaklaşık 8 saatin sonunda, eylemci İbrahim Yeşil'in etkisiz hale getirilmesi ile sona erdi. Kocaeli Valiliği konu ile ilgili olarak yazılı bir açıklamada bulundu.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı. “01.02.2024 günü İlimiz Gebze ilçesinde faaliyette bulunan bir firmada çalışanların rehin alındığı yönde bilgi edinilmesi üzerine Vali Seddar Yavuz’un koordinesinde güvenlik güçleri ve sağlık ekipleri bölgeye gönderilmiştir. Daha sonra Vali Yavuz’da alana giderek Gebze Kaymakamı, İl Emniyet Müdürü ve İl J. Komutanıyla alanında uzmanların katıldığı bir değerlendirme ve istişare toplantısı yapmıştır. “

ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞTİR
Açıklamanın devamında ise “Gazze’de devam eden işgale dikkat çekmek istediğini belirterek firma çalışanı olan 7 kişiyi rehin alan şahısla alanında uzman personellerin yürüttüğü müzakereler olumlu sonuçlanmadığından daha önceden yapılan hazırlıklar neticesinde güvenlik güçlerimizce zanlıya müdahale edilmek suretiyle etkisiz hale getirilmiştir. Rehineler sağ salim kurtarılmış olup, eylemi gerçekleştiren şahıs gözaltına alınarak olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatılmıştır. Olay bütün yönleriyle incelenmektedir” denildi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.