İşte Starbucks'ın zamlı yeni fiyat listesi

İşte Starbucks'ın zamlı yeni fiyat listesi

Siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamına verdiği destekle bilinen dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks Türkiye ürünlerine zam geldi. Yeni fiyatlara göre küçük boy (Tall) sade filtre kahve 60 liradan 70 liraya yükseldi. Türk çayı ise 40 liradan 50 liraya yükseldi.

Starbucks Türkiye, dünyaca ünlü kahve zinciri olarak bilinse de, son dönemde gelirlerinde düşüş yaşadı. Özellikle İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan protesto ve boykot kampanyaları, şirketin karşısına ciddi bir engel olarak çıktı. Ocak-Mart döneminde gelirlerinde yüzde 2'lik bir azalma yaşanarak yaklaşık 8,6 milyar dolara geriledi. Bu düşüş, Starbucks'ın aynı mağaza satışlarında da yüzde 4'lük bir azalma ve mağaza trafiğinde yüzde 6'lık bir düşüşle kendini gösterdi.

BU YIL YAPILAN 2. ZAM
Türkiye'deki fiyat politikasında da değişiklik yapan Starbucks, bu yıl ikinci kez zamlara gitmek zorunda kaldı. Küçük boy (Tall) filtre kahve fiyatını bu yılın başında 45 liradan 60 liraya yükseltmişti. Ancak son zamla birlikte aynı ürünün satış fiyatı 70 liraya çıktı. İnternet üzerinden sipariş verilen platformlarda ise filtre kahvenin fiyatı 85 liraya kadar çıktı. Bu fiyat artışları, Starbucks müşterileri arasında endişe ve tepkilere yol açtı.


İşte gelen son zam sonrası Starbucks'ın yeni fiyat listesi...

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.