GTÜ’de Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi

GTÜ’de Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi’nde “Sağlık, Gıda ve Tarım'da Biyo-Ekonomi ve Sürdürülebilirlik” konusu ele alındı.

Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) Biyoteknoloji Enstitüsü tarafından bu yıl 3.sü düzenlenen Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi’nde “Sağlık, Gıda ve Tarım'da Biyo-Ekonomi ve Sürdürülebilirlik” konusu ele alındı.
GTÜ Elektronik Mühendisliği Binası Amfi Salonu’nda düzenlenen etkinliğin açılış konuşması Rektör Prof. Dr. M. Hasan Aslan tarafından yapıldı. Konuşmasına ‘Barış Pınarı’ operasyonunda bulunan askerlerimiz için dua ederek başlayan Rektör Prof. Dr. Aslan, zirveye ev sahipliği yapan Biyoteknoloji Enstitüsü’nün, ülkemizin Biyoteknoloji Stratejisi ve Eylem Planı doğrultusunda Sağlık, Bitki, Endüstri ve Sentetik ve Sistem Biyoteknolojisi alanlarında eğitim ve araştırmalarını sürdürdüğünü kaydetti.
‘YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ’
Rektör Prof. Dr. Aslan, “GTÜ Biyoteknoloji Enstitümüz, yerli ve milli üretim konusunda hem araştırmalar yürütmekte hem de öğrencilerini bu doğrultuda başarılı girişimciler olma konusunda desteklemektedir. Enstitümüz Ar-Ge odaklı araştırmalarının yanı sıra sanayicilerimizle dirsek dirseğe projeler geliştirerek onların ihtiyaçlarına yönelik ortak projeler yürütmekte ve yeni ürünler de geliştirmektedir. III. Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi’nde konuşmacı olarak katkı sağlayan tüm değerli akademisyen ve sanayicilerimize teşekkür ediyor, bugün dinleyici olarak burada bulunan genç öğrenci arkadaşlarımın ve öğretim üyelerimizin de bu fırsatı sonuna kadar değerlendirmelerini ve konuşmacılarımızın tecrübelerinden faydalanmalarını diliyorum.” diyerek sözlerine son verdi.
‘MARKA DESTEKLİ ÖBEK PROJESİ’
Ardından kürsüye çıkan GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Işıl Kurnaz, 3.sünü düzenledikleri Biyoteknoloji Vizyon Zirvesi’nin bu yılki temasının, GTÜ Biyoteknoloji Enstitüsü olarak Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı ile ortaklaşa yürütücülüğünü yapmakta oldukları MARKA destekli Özgün Biyoekonomi Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi (ÖBEK) projesi çerçevesinde “Sağlık, Gıda ve Tarımda Biyoekonomi ve Sürdürülebilirlik” olarak şekillendiğini kaydetti.
UZMAN KONUŞMACILAR
 Açılış konuşmalarının ardından sabah oturumunda 6 alanda uzman konuşmacılar enstitünün koordinasyonunu üstlendiği ve Gebze Teknik Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın yürütücülüğünü yaptığı Doğu Marmara Kalkınma Ajansı destekli Özgün Biyo-Ekonomi Kaynakları Mükemmeliyet Merkezi projesinin de odak noktasında olan Sağlık, Gıda ve Tarım sektörlerine yönelik biyo-ekonomi ve sürdürülebilirlik konuları ile ilgili tecrübelerini dinleyicilerle paylaştı.
Öğleden sonraki oturumda ise MERCK firmasının önderliğinde Dr. Udo Sticher tarafından “Proteomik iş Akışı” konulu bir eğitim programı yer gerçekleştirildi. Program, Kapanış Konuşmaları ve Genel Tartışma bölümüyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.