Threads artık Türkiye' de kullanılmayacak

Threads artık Türkiye' de kullanılmayacak

Twitter’a rakip olarak gelen Meta'nın metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Rekabet Kurumu’nun kararı doğrultusunda 29 Nisan'dan itibaren Türkiye'de geçici olarak kapatılacak.

Dünyanın en yaygın sosyal medya platformlarından olan Facebook, Whatsapp ve Instagram gibi platformların sahibi Meta’nın Twitter’a rakip olarak piyasasa sürdüğü Threads isimli uygulamaya Türkiye'de geçici olarak kapatılacak.

29 NİSAN'DA KAPATILACAK

Şirket Türk Rekabet Kurumu'nun ara emrine uymak için 29 Nisan Pazartesi'den itibaren geçici olarak Türkiye'deki faaliyetlerini durduracağını açıkladı.

Threads tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, "Rekabet Kurumunun kararı nedeniyle, Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'deki kişiler tarafından kullanılamayacak. Threads profilin devre dışı bırakılacak fakat bilgilerini indirebilir ve profilini istediğiniz zaman silebilirsin. Türkiye'deki Threads topluluğuna değer veriyoruz ve yakında geri dönmeyi umuyoruz."

REKABET KURUMU CEZA KESMİŞTİ

Rekabet Kurumu, geçen ay Meta Platforms hakkında yürüttüğü soruşturmada günlük 4.8 milyon TL idari para cezası kararı vermiş ve Instagram ile Threads arasındaki veri aktarım mekanizması neticesinde oluşabilecek veri birleştirme davranışının engellenmesi yönünde geçici tedbir uygulanmasına karar vermişti.

6 MİLYONDAN FAZLA KULLICISI VAR

Pazar araştırma platformu Gemius’un "Dünyanın en hızlı büyüyen sosyal medya platformu" unvanını verdiği Threads ilk yayına geçtiği dönemde Türkiye’de büyük ilgi görmüştü. Threads’ın Türkiye’de yaklaşık 6 milyon kullancısının olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.