Halil Yeni

Halil Yeni

Gebze’de Bir Doğa Sporları Kulübü Derneği

Gebze’de Bir Doğa Sporları Kulübü Derneği

 

 

1996 yılında kentimizde kuruldular ve kuruldukları günden bu yana, yani 20 yıl boyunca düzenli olarak doğa ve kültürel etkinlikler düzenlediler.   

 

Kurulurken amaçları Türk Dağcılığına sporcu yetiştirmekti.  Ayrıca kentte doğa sporları ile ilgilenen insanları yan yana getirmek, ayrıca bu spor dallarına ilgi duyan kişileri sporun içine çekmek, doğa sporlarını tanıtmak, sevdirmek ve yaygınlaştırmaktı.

 

Kendilerini yaşadıkları kentin sosyal dokusuna katkı yapma noktasında da sorumlu hissettiler.  Onlarla beraber yürümek, tırmanmak kısacası spor yapmak isteyen herkese kapılarını açtılar.

 

Katılımcılarının içinde İstanbul ve Kocaeli’nin diğer ilçelerinden gelen kişiler olsa da yol arkadaşlarının büyük çoğunluğu Gebze’de yaşayan ve çalışan insanlardan oluştu. Faaliyetlerine katılan doğaseverler farklı yaş, meslek ve memleketten insanlarla tanışma, arkadaş olma fırsatı da buldu. Onlar Gebze Doğa Sporları Kulübü Derneği (GEDOSK) üyeleri.

 

Bu kentin bir yanı şehir ise bir yanı köy, kasaba... Bu kentin bir yanı sanayi ise gider tarafı tarım, tarla... Onlar bunun ziyadesiyle farkında. Ve faaliyetlerinde insanlara, Gebze civarındaki doğal güzellikleri göstermek amacıyla yaptıkları yürüyüşler etkinlik programlarında önemli bir yer tutmakta. Günü birlik yürüyüşlerinin dışında yüksek irtifa tırmanışları, kamp faaliyetleri, bireysel olarak yapılan kaya tırmanışları da yapılan etkinlikler arasında yer almakta.

 

Dernek olarak, tanınırlıklarını arttırmayı önemsiyorlar. Bunu yaparken de bir dernek oldukları ve ticari bir amaç taşımadıklarından dolayı reklam ile değil birebir kurulan diyaloglar ile insanlara ulaşmayı hedefliyorlar.

 

GEDOSK, 20 yılı geride bırakırken edindiği tecrübeler ışığında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor. Çok bilinen ve yapılan bir spor icra etmediklerinin farkında olsalar da birçok kişiye bu sporu sevdirmeye onları bu alana çekmeye çalışıyorlar.  Ama ilkelerinden ve disiplinlerinden taviz vermeden…

 

Ülkemizin muazzam güzellikte bir coğrafyaya sahip olduğunu bildirip, bunu görmeye herkesin hakkı olduğuna inanıyorlar. Biraz gayret ve biraz hareketle çok daha fazla sayıda insanın bu güzellikleri görüp, yaşayabileceğini söylüyorlar. Kısacası; birlikte yürümeye davet ediyorlar. Ve 20 yıldır yürümeye devam ediyorlar.  Nice uzun yılların olsun GEDOSK.

 

 

Bu yazı toplam 1569 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi