CHP’de neler oluyor

CHP’de neler oluyor

 

Gebze, siyaseten birçok ilden hareketlidir. Siyaset yapanlar takip edilir, başarı ya da başarısızlıklar denildiğinde siyasetin kavga ritmi artar. Ritmin arttığı en önemli siyasi odaklardan biri CHP’dir.

CHP’de, İlçe Başkanı Sedat Tatar’ın milletvekilliği için istifa etmesinin ardından sorun yaşanmaya başlandı. İlçe Başkanlığı sorunu bir türlü giderilemedi. Adeta, bir ‘’güçler savaşı’’ yaşanıyor. Denge unsuru bulunamıyor olsa gere ki, sorun hala orta yerde duruyor.

Aslında ilçe yönetimi tüzük ve yasa gereği olması gereken süreci işletmiş, Tatar’ın istifasının hemen arından kendi içerisinde Recep Dursun’u ilçe başkanı olarak seçmişti. Dursun ve yönetimi göreve başladı başlamasına, ancak genel merkez bir ay sonra genelgeye aykırı davrandıkları iddiasıyla Dursun’un yerine yeni bir atama yapmıştı.

Genel merkezin ilçe başkanı olarak atadığı isim Cavit Kapoğlu oldu. Ama, Kapoğlu, bir süredir görevine başlamıyordu. Çünkü Dursun ve yönetimi, genel merkezin usul hatası yaptığını, seçilmiş biri varken atamayla görevlendirme olmayacağını iddia ederek görevi Kapoğlu’na vermiyordu.

Aynı biçimde İl Başkanlığı görevine gelen ve il yönetiminin tercihinin genel merkez tarafından da benimsenmesi sonucu il başkanlığı görevini asaleten yürütmeye başlayan Cihat Altunyuva, bu aşamada devreye girince, Gebze için yeni bir formül üretildi. İl başkanının da katılımıyla yapılan toplantıda, ilçe örgütünün kendi içinde yeniden bir seçim yapması ve Cavit Kapoğlu’nun da görevden alınması yönünde bir tavsiye kararı alınıyor ve genel merkeze gönderiliyor.

Peki, Genel Merkez, usul hatası yapar mı ?

Yapıyormuş, bana göre yaptı bile…

Bile bile neden Kapoğlu’nu neden atadıklarının yanıtı, belki bir süre sonra netleşecek. Ama, görünen o ki, CHP İlçe Örgütü üzerinde siyasi hesabı olan güç odakları, yasa ve teamüllere uygun düşmeyen atama yapılmasını sağlamıştı. Genel merkezdeki bazı görevliler, bu güç odaklarına boyun eğmişti. 

Şimdi, durum değişikliği yaşanacak…

Genel merkez, MYK toplantısı sonrası ya Cavit Kapoğlu’nu görevden alıp yönetimin yeniden kendi içerisinde bir seçim yapmasını isteyecek ya da Kapoğlu’nun göreve devam etmesi kararı verecek, böylece de Recep Dursun ve yönetimini görevden almış olacak.

CHP Gebze İlçe Örgütü bu karmaşık süreci hak ediyor muydu ?

Bu sorunun yanıtını elbette bu partide siyaset yapanlar verecek. Ama, oy veren seçmenler açısından bakıldığında, Haziran seçimleri bu kadar yaklaşmışken, ana muhalefet partisinin ilçe örgütünde yaşanan bu kaos, AKP’nin yolunu açan siyasi intiharlardan biri gibi.

Umarım, ben yanılıyorumdur…

Bu arada, vatandaşın ‘’CHP’de neler oluyor’’ sorusunu yanıtlayacak bir yürekli sosyal demokratın da, bu ilçenin seçmenine borcu var.

Bu borç ödenir mi ödenmez mi bilemiyorum. Ama, bildiğim bir şey var, o da AKP iktidarından bıkan insanların güvenecek bir liman aradığıdır.

CHP, bu haliyle aranan liman olmaz özelliğini taşımıyor. O yüzden de, yaşanan kaos sadece partilileri değil, herkesi ilgilendiriyor.

 

Önemli bir seçim öncesi, kendi ayağına kurşun sıkan siyasetçi, iktidar yolunun nereden geçtiğini ömür boyu göremez…

Bu yazı toplam 85 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi