“9 Şubat sigarayı bırakmak için dönüm noktası olsun”

 “9 Şubat sigarayı bırakmak için dönüm noktası olsun”

Yeşilay Gebze Şube Genel Sekreteri Mustafa Özcan, 9 Şubat’ın sigarayı bırakmak için bir dönüm noktası olmasını temenni etti.  Türkiye’de yaklaşık...

Yeşilay Gebze Şube Genel Sekreteri Mustafa Özcan, 9 Şubat’ın sigarayı bırakmak için bir dönüm noktası olmasını temenni etti.  Türkiye’de yaklaşık 16 milyon erişkin sigara kullanıyor ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişi sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çeken Yeşilay Gebze Şube Genel Sekreteri Özcan; sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nün bir dönüm noktası olabileceğini söyledi.

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada en büyük sağlık sorunun sigara olduğunu açıkladı. İstatistiklere göre sigara içmek dünya çapında bir problem ve tahminen her 3 yetişkinden biri sigara kullanıyor. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Yeşilay Gebze Şube Genel Sekreteri Özcan ; ”Sigara kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi birçok ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bedenimize, psikolojimize, sevdiklerimize, ekonomimize zarar veren, ölümcül hastalıklara yol açan sigaraya karşı amansız mücadelemiz ilk günkü gibi devam ediyor. Bu kapsamda Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma ana temasıyla kamu spotlarımız yayınlanmaya başladı. Yanı sıra sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak birçok bilgiye kolay ve pratik bir şekilde ulaşılabilmesi için bırakabilirsin.org sitemizi de yayına aldık.” dedi.

Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Özcan; “Sigara size zarar veriyor, sigara sevdiklerinize zarar veriyor. Kurtulmak mümkün… Yeter ki inanın, iradenizi ayağa kaldırın ve elinizdeki sigarayı bırakın. Zorlanırsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. 9 Şubat sigara bağımlıları için bir dönüm noktası olsun” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.