Umre Dolandırıcılığı İddiasında 5 gözaltı! Konfederasyon Başkanı da var

Umre Dolandırıcılığı İddiasında 5 gözaltı! Konfederasyon Başkanı da var

Kocaeli Körfez İlçesinde kurulu bulunan M.Turizm isimli bir firmanın yetkilileri, çoğunluğunu Kocaeli’de ikamet edenlerin oluşturduğu 412 kişiyi umreye götürmek için kişi başı 20 bin TL aldığı ve 3 aydan bu yana vatandaşları oyaladığı iddiasıyla yapılan şikayetler üzerine, Sakarya'da gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasından roman konfederasyonu başkanı Ahmet Çokyaşar'ında olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgi ve iddialara göre; Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar’ın sahibi olduğu M.Turizm, Umre’ye gitmek isteyen 412 kişiden 20 bin TL para aldı. Ancak, söz verdiği tarihte herhangi bir umre yolculuğu olmadı. Yaklaşık 3 aydır çeşitli bahanelerle oyalandıklarını belirten vatandaşlar, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulundu. Yapılan şikayet sonrasında harekete geçen emniyet güçleri, Firma sahibi Ahmet Çokyaşar'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi bugün Sakarya'da, mağdurlar ile toplantı yaparken gözaltına aldı.


HAKKINI HELAL EDİN MESAJI
İddialara göre, bahse konu firma, vatandaşlara 20 bin TL 'ye umre vaadinde bulundu. Hatta, bazı vatandaşların şüpheye düşmesi üzerine ‘Seyahatimiz devlet destekli. Roman Konfederasyonları Başkanı Ahmet Çokyaşar’ın dar gelirli vatandaşlara destek olmak ve Umre ziyaretlerini sağlamak için devletten destek alıyor” şeklinde cevaplar aldı. Paraları peşin istendi. Ancak, yapılacağı söylenen umre seyahati hep ertlenerek mayıs ayına kadar gelindi. Son tarih olarak 1 Mayıs verildi. Ama bu tarihte de parasını ödeyen vatandaşlar umreye gidemedi.Son ertlemede gerekçe olarak Suudi Arabistan’daki şirketin kendilerinden 7 milyon TL daha istediklerini, kendilerinin de dolandırıldığını duyurdular. Hatta mağdurlara ‘Hakkınızı helal edin. Sizleri Umre’ye götüremedik’ ifadeleir ile mesaj attılar.


TOPLANTIDA DAYAK YEDİ
İddialara göre Ahmet Çokyaşar ve beraberindekiler, bugün Sakarya Erenler'de bir camiiye giderek, umreye götüreceğini söylediği, ancak götüremediği vatandaşlar ile toplantı yaptığı esnada saldırıya uğradı. Polis ekipleri olay yerine geldi. Yapılan şikayetler üzerine Ahmet Çokyaşar ile birlikte 4 firma çalışanı daha gözaltına alındı.

koc-sakarya.jpg

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.