Yuvacık hala %30'da

Yuvacık hala %30'da

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük bölümünü karşılayan Yuvacık Barajı'nda, su seviyesi şiddetle düşmeyi sürdürürken, son 2 günden bu yana etkili olan yağmur sadece günlük su ihtiyacını karşıladı. Yuvacık Barajı, 2 gün önceki su seviyesi olan yüzde 30 doluluk oranında kalmaya devam ediyor

Başiskele ilçesinde bulunan 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı’nda, su seviyesi 15 milyon 130 bin metreküp ile yüzde 30’a kadar düştü. Bilindiği üzere mevsim normallerinde bekelenen yağışların gelmemesi ve uzun bir süre sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sebebiyle, Barajdaki su seviyesi günden güne daha alt seviyelere düştü.

İSU PAYLAŞMIŞTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabında 2 gün önce bir paylaşımda bulunulmuş ve Yuvacık Barajı'nın yüzde 30, Namazgah Barajı'nın ise yüzde 56 doluluk oranında olduğu belirtilerek “ Suyumuzu tasarruflu kullanmayı unutmayalım” ifadelerini kullanmıştı.

YÜKSELMEDİ SEVİYEYİ KORUDU

İSU'nun paylaşımı sonrası Kocaeli genelinde etkili olan sağanak ise barajlardaki su seviyesini yükseltmedi ama su seviyesini korudu. Önümüzdeki hafta boyunca etkili olması beklenen yağışların, barajdaki su seviyesini bir nebze olsun arttırması bekleniyor. Ancak, Kar yağışı gelene kadar, sussuz kalmamak için suyu daha tasarruflu kullanmak gerekiyor.

Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.