Yurtdışında işim olmaz ama ilk önceliğim işim

Yurtdışında işim olmaz ama ilk önceliğim işim

İlkokulu Eşrefbey, orta ilk ikiyi Osmangazi, orta son iki ve liseyi Özel Pelikan’da tamamlayıp Marmara İşletme’yi kazanan siyasetçi Hüseyinçelebi’nin kızı Asude Hüseyinçelebi, “Yurtdışına belki eğitim için giderim. Siyasetle işim olmaz, önceliğim işim"

Avukatlığa niyet.. Biraz da baba telkiniyle serbest muhasebeci ve mali müşavirliğe kısmet..

Asude Hüseyinçelebi’nin ana okulundan sonra eğitim öğretim macerası Eşrefbey İlkokulu’nda başladı. İlk sınıf öğretmeni, Binali Tatar oldu.

23-010.jpg

 

DİSİPLİNLİ EĞİTİM SÜRECİ

Ortaokulun ilk iki senesini Osmangazi’de tamamladı. Gerek kendisi gerek ailesi çok hoşnut kalmayınca özel okul arayışına yöneldi. Sınıf öğretmeni Binali Tatar’ın önerisiyle orta 3’te Pelikan Koleji’ne yazıldı. Önce ortaokulu sonra liseyi Pelikan’da tamamladı: “Osmangazi Ortaokulu’nda eğitim standardın dışına çıkmadı ya da çıkamadı. Pelikan’a geçtikten sonra 6 yıl boyunca disiplinli bir eğitim sürecinden geçtik.  Pandemi döneminde çevrimiçi derste dahi sabahın 7’sinde bilgisayar başında olduk. Sabahları erken ‘mesai’ pandeminin ardından da sürdü ve çok faydasını gördük. Etütler yaptık.”

MARMARA’YI BIRAKMAK DA ZOR

Lisede eşit ağırlık okuyan Asude Hüseyinçelebi hukuk fakültesi bitirip avukat olmayı hedefledi ancak hedefini tutturamadı. Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne kaydoldu. Marmara’nın hayallerindeki üniversite olduğunu kaydeden Hüseyinçelebi, “İktisadı bitirdikten sonra yeniden hukuk dener misin?” sorusunu, “Serbest muhasebeci ve mali müşavirlik yapan babam iki senelik adalet bölümü okudu. Şimdi hukuka bitirmek istiyor ama çok zor. Bana gelince; belki düşünürüm ama Marmara Üniversitesi’ni kazanmışken bırakmak da çok zor diye yanıtladı.

BABAM İŞİNİ SÜRDÜRMEMİ İSTİYOR

Gebze Belediye Meclisi AKP Üyesi, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Ahmet Hüseyinçelebi’nin kızı olan Asude Hüseyinçelebi, hukuku tutturamayınca iktisadı babasının telkinleri ile de tercih etmiş: “Babam işinin tarafımca sürdürülmesini istiyor. Benim de niyetim, tercihim o. Zaten hukuk fakültesinin yerine hangi fakülteyi tercih ediyorsun diye sorsalar ben de ikinci sırada iktisadı tercih ederdim. Hukuktan sonra iktisadı tercih ederdim çünkü önü açık.

NİSPETEN DAHA İYİ

Kendini geliştirirsen, dil öğrenirsen yurtdışı açık çünkü eğitim dünyanın tüm ülkelerinde aynı. Halbuki hukukta öyle bir avantaj yok, sadece içeride kalabiliyorsun.  Annem Kütahya Üniversitesi’ni bitirdikten sonra yüksek lisansını Çanakkale Üniversitesi’nde yaptı. Babam, Sakarya Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu. Nispeten daha iyi bir üniversitede eğitim alacağımı düşünüyorum” diye konuştu.

 

21-016.jpgAsude Hüseyinçelebi, bir evin bir kızı. Babası Kastamonu, annesi Kars eşrafından. “Nerelesin?” diye soran olursa Karslı olduğunu söylüyor. Pelikan Koleji’nin Sultan Orhan Mahallesi’ndeki yerleşkesinde görüştüğümüz Hüseyinçelebi, kurumu ziyaretinde beraberinde getirdiği Kars yöresi hamurişi lezzetlerinden bize de ikram etti.

 

26-003.jpgLise yıllarında resme merak saldığını, yağlı ve akrilik tablo çalışmaları olduğunu belirten Hüseyinçelebi’nin kimi eserleri okul sergilerinde yer almış. Ancak doğuştan bir yeteneğe sahip olmadığı için bireysel resim sergisini şimdilik düşünmüyor.

 

**

 

Öğretmenlerimiz en az

Cumhuriyet kadar kıymetli

Sorumuz üzerine yurtdışına yerleşmeyi hiç heves etmediğini kaydeden Hüseyinçelebi, “Eğitim için belki bir süreliğine giderim ama genel olarak asla düşünmüyorum. Benim evim, barkım, gelecekte işim gücüm burada” diye konuştu. Fenerbahçe taraftarı olduğunu ama fanatik olmadığını kaydeden Hüseyinçelebi kısa sorularımıza ise kısaca şu yanıtları verdi:

“Cumhuriyet gençliğimiz için milletimiz için çok iyi bir sistem. Özgürlüğümüzü sağlayan bir yönetim biçimi. 29 Ekim’i canı gönülden kutlamamız gerektiğini düşünüyorum.

Öğretmenlerimiz sayesinde okuyoruz, bilgiye sahibiz. Öğretmenlerimiz de bizim için 29 Ekim kadar, Cumhuriyet kadar önemli.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nü ilk defa sizden duyuyorum. Bence şiddete dair konuşulması gereken bir şey yok. Şiddetin iyisi kötüsü yok. İnsanlar oturup konuşunca herşeyi halledebilir.”

 

25-002.jpgAsude Hüseyinçelebi, Pelikan Koleji’nin kurucusu öğretmen Gülay Körükmez ile.

 

**

Baba mesleğini sürdürecek

ama siyasete atılmayacak

Asude Hüseyinçelebi, Gebze Belediye Meclisi AKP Üyesi Ahmet Hüseyinçelebi’nin kızı, bir evin bir kızı. Ahmet Hüseyinçelebi mecliste 2021 yılına kadar meclis katipliğinde asil üyelik yapmış, 2021 yılının nisan ayındaki meclis içi seçimde görevini Nur Şentürk Tatoğlu’na devretmiş, o seçimden üç ay kadar sonra, 09 Temmuz 2021’de Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Ahmet Hüseyinçelebi’yi işyerinde ziyaret etmişti.

SÜREKLİ TOPLANTI HALİNDELER

Babası aktif siyasetçi olsa da siyasete heveslenmediğini belirten Asude Hüseyinçelebi, “Programları çok yoğun, sürekli toplantı halindeler” dedi. Herhangi bir sivil toplum örgütüne üyeliği de sıcak bakmadığını kaydeden Hüseyinçelebi, “Eğitim hayatım bitip işimin başına geçene kadar sosyal hayatı pek düşünmüyorum. Kaldı ki üniversitede eğitim görmek gibi sosyal hayat olacak. Önceliğim işim, sosyal yaşam sonra geliyor benim için” dedi.

 

baba-1.jpg

 

baba-2.jpg

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.